Finalistentournee 2021

Cameretten Festival
di 22 feb - za 26 feb

De finalisten van Cameretten 2021 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling aan jou te tonen.  Laat je verrassen door winnaar Thjum Arts en zijn medefinalisten Teun Wolters en Blauwe Vinkjes.

Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de cabaretiers hun debuut op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.

Deze cabaretiers wonnen eerder Cameretten en hebben het pad geplaveid voor de volgende generatie aanstormende talenten: Brigitte Kaandorp, NUHR (Niet Uit Het Raam), Plien en Bianca, Theo Maassen, Teeuwen en Smeenk, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts, Klaasen & Sandifort, Ronald Goedemondt, Daniel Arends, René van Meurs, Patrick Laureij, Janneke de Bijl en vele anderen. 

Thjum Arts - Tijdloos Genot

Op een dag toen hij 2 jaar oud was lag hij in de woonkamer en sprak de woorden “Liggen, zitten, staan, lopen.” En hij liep. Voor de allereerste keer. En nu loopt hij hier het podium op, om voor jou te spelen.

Blauwe Vinkjes - Nu al een hit

Manon Blaauw en Kevin van den Berg spelen en zingen in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze profileren, persifleren, insinueren en imiteren. Al scrollend door hun actuele timeline blik je terug op het nu, kijk je door de ogen van geagiteerde demonstranten én word je geconfronteerd met ons huidige ‘sociale’ gedrag. Of het nou is als hippe influencers, een stel duistere Russen of vertolkers van het levenslied, de cabareteske sketches zullen niet vervelen!

Teun Wolters - De titel is gefingeerd wegens mogelijk schadelijke inhoud

5 4 3 2 1 Voor we beginnen moeten er een aantal dingen benoemd worden bij wijze van waarschuwing 20 21 22 23 24 scherpe voorwerpen, vernieling, rook, open vuur, wapens, drugs, naakt, pornografie, twee torens en een vliegtuig, mannen in oranje pakken op hun knieën 47 48 49 50 51 de programmatekst voor de voorstelling

waarvan de titel is gefingeerd

wegens mogelijk schadelijke inhoud mag

niet langer zijn dan vijfenzeventig

woorden 73 74 75 zesenzeventig