Unseen

Jakop Ahlbom Company
vr 4 mrt - zo 6 mrt

Unseen is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film ‘Bin Jip’. Het toont Ahlboms fascinatie voor parallelle werkelijkheden. Net als in het eerdere Lebensraum is deze voorstelling fysiek, poëtisch en humorvol.


For English see below

Een melancholisch liefdesdrama

Een ongelukkige vrouw die het verleden niet van zich af kan schudden. Een echtgenoot die zich gefrustreerd en eenzaam voelt. Een stille inbreker die in lege huizen overnacht. De komst van deze inbreker zet hun relatie nog meer onder druk. Het doet hen beseffen wat werkelijk van waarde is. De kans op echte liefde wordt pas mogelijk als de inbreker zich helemaal onzichtbaar maakt.

Bellevue Podcast met Jakop Ahlbom

In Zweden droomde hij van een carrière als beeldend kunstenaar, in Nederland belandde hij in de wereld van mime en altijd was daar een liefde voor illusionisme: Jakop Ahlbom heeft zich ontpopt tot een ware duizendpoot. Huisdramaturg Tom Helmer gaat in deze aflevering van de podcast Voor het Applaus met hem in gesprek over het internationale succes van de Jakop Ahlbom Company en over Jakop's onzekerheden nu hij zijn nieuwe voorstelling UNSEEN niet alleen regisseert, maar ook zelf weer op de planken staat.

ENG

The melancholic love drama Unseen is this season’s new performance by the Jakop Ahlbom Company. From the makers of Lebensraum, Horror and SYZYGY with their unique, visual style. 

An unhappy lady who can’t shake off the past. A husband who feels frustrated and lonely. A quiet burglar who spends the night in empty houses. The arrival of the burglar puts even more pressure on the couple’s strained relationship. It makes them realise what is truly valuable. Only once the burglar becomes completely invisible, do they have a chance of real love.  

Unseen is partly inspired by the Korean film ‘Bin Jip’. It reveals Ahlbom’s passion for parallel worlds. This performance is physical, poetic and with a touch of humour.


Workshop

vr 4 mrt |  18:45-20:15 uur | Klein Bellevue

Eenmalig biedt de Jakop Ahlbom Company een speciale workshop aan in Theater Bellevue.  In deze workshop leer je meer over de maakstijl van Jakop Ahlbom en ga je onder begeleiding van een mimedocent zelf de vloer op. In de workshop wordt er gewerkt rondom de onderwerpen uit de voorstelling en ervaar je hoe Jakop Ahlbom vanuit zijn inspiratiebronnen komt tot fysiek beeldend theater. Je hoeft geen (spel)ervaring te hebben om deel te nemen. Doe mee en schrijf je in via jakopahlbom.nl/unseenworkshop/

Uitputtende fysieke acts, dans en illusies zijn met elkaar vervlochten

★★★★ NRC

"In Ahlboms sublieme universum vertolken Silke Hundertmark, Reinier Schimmel en Jakop Ahlbom zelf de drie rollen. Ze doen dat met een uiterst precieze timing, aangrijpende dans, adembenemende bewegingspatronen, uitgevoerd door soepele lichamen die als leden poppen om elkaar wentelen."  ★★★★ De Volkskrant

H-art for Ukraine

Zoals velen zijn ook wij diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om hen te steunen doneren Theater Bellevue, Jakop Ahlbom Company en Nicole Beutler Projects 100% van de opbrengst van zaterdag 5 maart aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Via deze link kan u ook zelf een bijdrage doen. 

Deze actie is onderdeel van de landelijke campagne H-art for Ukraine van het culturele veld.

Credits

met Jakop Ahlbom, Silke Hundertmark, Reinier Schimmel