Toen eindelijk alles lukte
foto © Kipgrafiek

Toen eindelijk alles lukte

Maarten Westra Hoekzema
vr 11 mrt en za 12 mrt

Haal alles uit het leven, want je leeft maar één keer! Daar geloofde Maarten heilig in. Tot hij op een dag, kijkend naar de zoveelste Netflix-reeks, besefte dat zijn leven maar de helft was van wat het had kunnen zijn.  

Hij nam een radicaal besluit: hij ging vol voor succes!

En het lukte! Zijn zalen liepen vol, het geld stroomde binnen en er kwamen lovende recensies.

Op een zondagochtend om 11 uur vond hij zichzelf terug in een jacuzzi van een Amsterdams tophotel, naast een dronken Amerikaanse investeerder. Hij dacht: hoe ben ik hier beland? Is dit niet een beetje te veel doorgeslagen? In Toen eindelijk alles lukte vraagt Maarten zich af wat ‘alles uit het leven halen’ betekent en waarom zo weinig mensen daarin slagen. 

 

Genieten van een guitige verteller.

Theaterkrant****

"Zo over the top (en toch ook akelig herkenbaar) dat je het wel moet uitproesten." De Standaard

"En niet alleen gelach weet hij te oogsten. Naar het einde van de voorstelling barst er een bom en laat hij de hele zaal weken in ontroering." Knack Focus

Credits

tekst, spel, concept Maarten Westra Hoekzema
coaching Johan Petit
lichtontwerp Sander Salden

 

Meer over de makers

Maarten Westra Hoekzema is een Nederlandse cabaretier die al jaren in België woont.

Team Kwistenbiebel
Hij maakte verschillende theatervoorstellingen die steeds meer op cabaret begonnen te lijken en een steeds breder publiek bereikten. Als scenarist schreef hij in samenwerking met enkele kompanen de kinderserie Team Kwistenbiebel die dagelijks op de Belgische zender Ketnet werd uitgezonden. Deze ervaring maakt dat zijn voorstellingen zorgvuldig geconstrueerde verhalen zijn.

Tired of being young
Met zijn laatste show Tired of being young drong hij in België door tot de grote zalen en verkochten veel zalen in Nederland ook uit. Hij oogstte lovende kritieken in de Nederlandse en Vlaamse pers. Hij kreeg een contract bij het prestigieuze Belgische impresariaat Livecomedy, waarin ook Claudia de Breij, Hans Teeuwen en Micha Wertheim vertegenwoordigd zijn.

De pers over Maarten Westra Hoekzema

De Standaard****: ‘Een (h)eerlijke vertelling….’
Knack: ‘Fris en hartelijk theater met een angel.’
Cutting Edge: ‘Hij bedient zich van verschillende soorten humor, maar is vooral origineel.’
Cabaret.nl****: ‘Maarten is een geboren verteller. Wat Maarten ook vertelt, het publiek hangt aan zijn lippen. Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch.'