foto Laila Cohen

Nog altijd nog

Mira van der Lubbe
di 12 apr - wo 13 apr

Nu Mira van der Lubbe moeder is van een peuter van bijna twee, gaan haar gedachten vaak terug naar haar eigen jeugd en de onvoorwaardelijke vriendschap met haar buurjongetje. Ruim tien jaar lang waren ze twee handen op een buik, maar toen de pubertijd zijn intrede deed kwamen er barsten in de vriendschap. 

Na een botte opmerking, wilde Mira niets meer met hem te maken hebben en verbak ze het contact. Daarna hoorde ze alleen nog maar dubieuze verhalen over hem. Twintig jaar later vraagt Mira zich af of het wel allemaal waar was en waarom ze er toen niet op is af gegaan?

Nog altijd nog is het verhaal van een alles omvattende jeugdvriendschap, hoe die ontstond en hoe die kapot ging. Met de vraag: wat valt er nog te herstellen, want ze zeggen toch dat oude vriendschap niet roest?

Meer over de makers

Mira van der Lubbe studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar opleiding kreeg zij les van o.a. Marcus Azzini, Paul Binnerts, Alex Klaasen, Paul de Munnick, Saskia Temmink, Lidwien Roodhaan en Ruut Weissman.

In haar vierde jaar liep ze stage bij NTGent in de productie Aida en bij de Toneelmakerij. Bij dit gezelschap speelde ze in De Storm van Shakespeare de rol van Miranda. Een productie die de Zapp theaterprijs voor beste jeugdtheatervoorstelling won en werd genomineerd voor het Theater Festival.

Sinds haar afstuderen speelde Mira onder andere bij Toneelgroep Maastricht, Het Nationale Theater en Orkater. Daarnaast was op televisie te zien in de series Dokter Deen en Danny Lowinski.

In 2017 speelde Mira op de Parade haar eigen solo Maak van je shit in een hit. Ze breidde de voorstelling uit tot een avondvullende voorstelling waarmee ze begin 2019 toerde door het land . Momenteel schrijft ze aan haar debuutroman die verschijnt bij De Bezige Bij.