Foto: Bowie Verschuuren

Rock me Baby

Servaes Nelissen / Feikes Huis
di 19 apr - za 30 apr

Na lange tijd komt rockband The Promise weer bij elkaar. Ter voorbereiding op hun ‘back and forward tour’ sluit de groep zich op in de studio.

Door oude irritaties, twijfels en fysieke ongemakken dreigt er al snel een crisis. Hoe goed zijn hun oude nummers eigenlijk? En zal het nieuwe materiaal aanslaan op de fanclubdag?

Janice, een excentrieke performancekunstenares en vriendin van frontman Sjag, wordt gevraagd om mee te denken. Zij komt met een dwingend visueel concept waarin poppenanimatie de muziek gaat ondersteunen. Als de mannen met maskers op moeten gaan spelen begint de weerstand tegen haar aardig toe te nemen.

Een tragikomische rockumentary met live muziek, vloeistofprojecties en poppenspel

 

Vrijdag 29 april: optreden Mr. Ferocious 

Op vrijdag 29 april zal na de voorstelling Rock me Baby - na een korte pauze - de band Mr. Ferocious optreden in de grote zaal. Mr Ferocious bestaat uit: Vincent van Warmerdam, Viktor Griffioen, Kees van der Vooren (allen te zien in Rock me Baby) en Colin Linnekamp (Zoutmus).

Wat kunt u verwachten: krakerige Rock ’n Roll, donkere Murderballads, veel samenzang en een flinke dosis onzin. Als deze band een liefdes baby zou zijn was de moeder een groupie die op dezelfde avond het bed heeft gedeeld met Elvis, Lemmy en Tom Waits. En als je er een label op zou moeten rammen: Bluegrasssteampunkcountrymetal.

 

Aandoenlijke rockumentary vol mooie vondsten

★★★★ 1eRang

“Door live opvoering van catchy polderrock liedjes als Can you hear me en Let me love wordt het publiek getrakteerd op een toneelstuk en concert in één. Daarnaast zouden de acteurs écht door kunnen voor oude rockers waardoor je direct in het verhaal wordt meegezogen.“ ★★★★ 1eRang

 

Credits

concept, spel Servaes Nelissen, Kees van der Vooren, Vincent van Warmerdam, Debbie Korper, Viktor Griffioen 
muziek Vincent van Warmerdam, Kees van der Vooren
teksten, vormgeving Servaes Nelissen
eindregie Marijn van der Jagt
dramaturgie Pol Eggermont
productie Feikes Huis