Leids Cabaret Festival On Tour

Leids Cabaret Festival
di 10 mei - za 14 mei

Het Leids Cabaret Festival heeft het roer om gegooid! Normaal zouden de finalisten ná het Leids Cabaret Festival op tour gaan langs de theaters met de Finalistentour.

Door alle onzekerheid van de afgelopen periode, en de bijbehorende beperkingen, heeft de organisatie echter besloten om de volgorde om te gooien; eerst het land door en pas daarná het festival.

Half februari werden er na twee spannende auditiedagen vijf verrassende deelnemers geselecteerd;
Piet van Eeghen
Standje Graf (Robbie Aldjufri en Tom Afman)
Stefan Hendrikx
Céline Schrama
Iris Vlutters

Het speelplezier spatte van het podium af. Eindelijk konden ze in een volle zaal spelen, met ècht publiek. Je zag iedereen opbloeien. Inclusief het publiek zelf. Het Leids Cabaret Festival gunt deze beginnende cabaretiers een extra lang traject richting de (halve) finale. Om zich aan te laven.

Vanaf 4 maart zie je dus in plaats van de finalisten, 3 halve finalisten op deze avonden. Zij gaan in wisselende samenstelling met het Leids Cabaret Festival On Tour door het land en eindigen op 3 & 4 juni in de Leidse Schouwburg met de Halve & Finale.

2022 wordt een mooi jaar voor t Leids!
Kom je ook alvast een voorproefje nemen.... ?!

Meer over de makers

Het Leids Cabaret Festival is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Wim Helsen, Micha Wertheim en recenter Tim Fransen, Kasper van der Laan en Lisa Ostermann begonnen ooit hun carrière op het toneel van de Leidse Schouwburg. 

Piet van Eeghen
Liedjes vormen de basis bij Piet van Eeghen. Liedjes over de problemen waar hij tegenaan loopt als hij zich emotioneel wil uiten. Over de voors en tegens van materialisme. Over de doorgedraaide wereld van de beeldschermpjes. En, over wat Piet wil met zijn leven. Maarrrr, naast liedjes ook: praatjes. Praatjes over kwetsbaarheid. Praatjes met het publiek. Kortom, Piet van Eeghen: liedjes en praatjes.

Iris Vlutters – Behold! The Feast of Starlight
“Some people think humanity sucks so much, they begin to identify as things not so human” - quote: unknown. Met deze quote als uitgangspunt, belooft de voorstelling 'Behold! The Feast of Starlight' van Iris Vlutters een waanzinnige elfenshow te worden. Magisch. Transcedent. Life-changing. 
Door een overmatig rijke fantasie en een kleine identiteitscrisis, komt Iris in contact met haar inner-Elf. Sterker nog, ze channelt de magie van alle Elfen!

Stefan Hendrikx
Stefan is écht een man. Of, een echte man. In ieder geval manoeuvreert hij zich als vegetariër op familiebarbecues, is verplicht galant op eerste dates en hoopt kwetsbaar te kunnen zijn zonder "ha, gaaaay!" te horen. Hij vraagt zich af of die man die hij nu is straks wel kan overleven in een post-apocalyptische samenleving. Sowieso zou elke échte man zich moeten afvragen: when shit hits the fan, wat kan je dan?


Standje Graf - Het moet wel leuk blijven
Tom Afman en Robbie Aldjufri zijn Standje Graf. Een legendarisch duo dat humor, muziek, circus, poëzie en goocheltrucs naadloos verwerkt tot een enerverende totaalvoorstelling. In de finalistentour van het Leids Cabaret Festival brengen ze een compilatie van lange en korte sketches over alledaagse gebeurtenissen die stiekem grotere thema’s raken. Slapstick mét inhoud.

Tom is acteur, muzikant en goochelaar. Robbie voegt daar lyrische teksten en circusacts aan toe en zo heb je een makersduo dat snel, gevat en uitdagend theater maakt, vol verassingen. Ons advies: Ga er maar vast goed voor zitten!

Céline Schrama
Céline is altijd die persoon die in een gesprek net iets te ver gaat. Vet ongemakkelijk en onhandig, behalve op het podium. Daar is die ongemakkelijkheid en onhandigheid haar beste wapen. 
Haar hoge grapdichtheid en zelfspot zijn daarbij haar grootste troef; eerst zichzelf belachelijk maken, en dan … is de rest aan de beurt.