Love it
foto Jitske Schols

Love it!

Flip Noorman
try-out
do 26 mei - za 28 mei

Flip Noorman bood u nog nooit zoveel comfort en is dermatologisch getest en klinisch bewezen. U hoeft hem maar op te spuiten en mild-erotische fantasieën zullen als honing over u heen druipen.

Na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen is Flip Noorman terug met een eigen avondvullende show. Wederom bijgestaan door zijn bejubelde band ‘De Noormannen’ pakt Flip het meest uitgebuite thema in de kunst aan: de liefde.

In Love it! schetst Noorman in eerste instantie een wereldbeeld van ‘love for sale’ perfectie. Maar vervolgens brengt hij juist een onversneden hommage aan het onvolmaakte.

En laten we eerlijk zijn: u verdient het toch? Een voorstelling met een lach en een traan, een rilling van ontroering. Een diepe stem waarin u uw zorgen even kunt vergeten. Gitaren als warme baden. Een wervelend theatraal concert dat bovendien uw huid strakker, gladder en egaler maakt.

‘Heb jij Love it al gezien?’ 'Nee, hoe was het?'
'Oh… Love it!’

Meer over de makers

De muziek van Flip Noorman (1988) klinkt als de humor van Zappa, de poëzie van Nick Cave en rauw als Tom Waits. Zowel de live-shows als zijn twee albums worden geroemd om originaliteit. Hij is compromisloos, het ene moment de rafelige troubadour en het andere moment de energieke performer. Flip lokt zijn publiek naar zich toe om ze vervolgens genadeloos de nek om te draaien.

Door de rockende muziek van zijn band De Noormannen sta je er maar zelden bij stil hoe ingenieus en prikkelend zijn Nederlandstalige teksten zijn. Nooit wordt een platgereden pad ingeslagen. Waarden worden stukgeslagen, Noorman schept een botsing van werelden waar maar moeilijk van weg te kijken is.

Zijn tweede album Make-Up, dat hij zelf “een ode aan de leugen” noemt, is lovend ontvangen door de pers. Het is op Spotify te beluisteren. Zijn debuutalbum Bellse Parese werd ook de hemel in geprezen en in 2014 overtuigde hij de jury van de Wim Sonneveldprijs.