Vadert en moedertje
foto Knelis

Vader en moedertje

Nic Bruckman
Bellevue Lunchtheater
wo 30 mrt - vr 13 mei

El en Vic zijn al vrienden sinds ze als puber gingen discozwemmen. Ze tellen, als dertigers inmiddels, alle redenen waarom je geen kind zou moeten willen. Zeker niet in de stad. En bovendien hebben ze geen partner. Maar toch. 

Toch is er een wens. En ze besluiten dat ze gaan proberen om die wens samen in vervulling te laten gaan. Maar hoe werkt dat dan? En wat spreken ze af? 

En wat gebeurt er met die wens als Vic de man van zijn leven ontmoet? En El besluit dat ze niet in de stad wil wonen?

En als die wens, een kind wordt?

Een coming of age verhaal. Een how to guide voor nieuwe gezinsvormen. Of een how not to. Maar uiteindelijk vooral een hartstochtelijke ode aan vriendschap, en aan familie in al haar vormen.

"Een slimme, onverbloemde en geestige voorstelling" - Parool

"Best ingewikkeld: een kind krijgen van je gay best friend" - interview Nic Bruckman Trouw

Credits

spel Teun Donders, Stefanie van Leersum en Jelmer de Groot
tekst & regie Nic Bruckman
dramaturgische adviezen Mark Maughan, Judith Blankenberg 
scenografie Basia Binkowska
compositie Bart Rijnink
choreografie Manuel Kiros Paolini       
regie adviezen Marcus Azzini                
zakelijke leiding Sofie Post
productieleiding Barbara Reijs
casting A Million Faces - Emilie Pos & Shira Halevi

mede mogelijk gemaakt door Grand Theatre Groningen, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds21, Lira Fonds, Stiching Melanie en Stichting Beringer Hazewinkel.

 

Meer over de makers

Nic Bruckman debuteerde in het Bellevue Lunchtheater met zijn toneeltekst Kogelvis (2018 - ★★★★★ Theaterkrant). De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival en speelde in een speciale bewerking Pufferfish op het VAULT Festival. Hij bleef in Londen werken, en maakte o.a. Stones en Contumption bij The Royal Court Theatre.

Nu is hij terug in Nederland, schrijft én regisseert zijn eigen voorstellingen. Vorig seizoen maakte hij Bleeding Love (2020 - ★★★★ Dagblad van het Noorden) in coproductie met Grand Theatre Groningen.

Bellevue Lunchtheater
Het Bellevue Lunchtheater is al ruim 30 jaar dé schrijfwerkplaats van Nederland. Een springplank voor nieuw, debuterend schrijftalent en een proeftuin voor oude rotten. De voorstellingen zijn dagelijks te zien om 12:30 uur in de historische Paloni Zaal. Te boeken in combinatie met een luncharrangement van Theatercafé en restaurant De Smoeshaan.