Foto: Dennis van Tergouw

Lext Nevel

De Gestampte Meisjes
wo 25 mei 20:00

De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos. Ze komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen. 

De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden?

Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijg je het niet.

De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

De tijd van twijfel is voorbij.

"Een montage aan brutale, vrolijke en overmoedige scènes. Ze imponeren vooral in de uiteenlopende vormen waarin ze deze korte show gieten: van verstilde danssolo’s tot vechtscènes en teksttoneel. Deze korte preview maakt vooral nieuwsgierig naar wat er achter het schild van hun satire ligt." Theaterkrant (over de korte festivalversie)

"De sterkste kanten van Lext Nevel zijn de aanstekelijke energie en de grote variatie aan vaardigheden die in een hoog tempo worden neergezet.'' Theaterkrant

“Snelle, mooi verzorgde show over prestatiedruk” – De Volkskrant

“Aanstekelijke energie en de grote variatie aan vaardigheden … Raps, klassieke koorzang, beukende beats, dans, ballet, een bitchfight in de worstelring, spoken word, teksttoneel en een heel erg fraaie en knap getimede act met kleine rode gloeilampjes …” – Theaterkrant

“Sterk zijn de liedjes met scherpe, Merol-achtige teksten als Ik ben zo heet, bitches, ze noemen me bikram. Ook de vloggersparodie van Van Liere als depressieve YouTuber staat stevig.” – NRC

 

Credits

makers Esmée van Liere, Thenera van der Pluijm en Ymke van Hoof (De Gestampte Meisjes)
regie Wimie Wilhelm
vormgeving, kostuums Kim van der Zijde
lichtontwerp Nick Bek

Meer over de makers

De Gestampte Meisjes: dat is Esmée, Ymke en Thenera. Een cabarettrio dat het podium over raast in snelle voorstellingen met een schaamteloos rauw randje. Dans, zang en harde beats combineert dit trio moeiteloos kwetsbare verhalen en altijd een onverwachte twist.

 

Na alle drie een kunstopleiding te hebben gevolgd, hebben ze elkaar leren kennen bij theatergroep DOX te Utrecht. Zij wilde alle drie een eigen stijl creëren, buiten de lijntjes kleuren.

 

Zo is in 2015 de eerste voorstelling SCHAAM STREKEN ontstaan die goed werd ontvangen en in de prijzen viel van Amsterdam Fringe en de At Zimmic Gezelschapsprijs en de halve finale bereikte van het Leids Cabaret Festival 2017.

 

De tweede voorstelling BALLEN leverde hen de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017, 4****Sterren in de Theaterkrant en een plek in de halve finale van Cameretten. Van dit programma maakten zij hun eerste avondvullende voorstelling gemaakt: BALLEN 2.0.

 

Eind 2018 mochten wij de kerstvoorstelling van Theater Walhalla maken: F*KE IT. Na 15 uitverkochte kerstshows speelden zij dit programma door het hele land.