Vader en moedertje

Nic Bruckman
zo 13 feb 16:00 - 18:00
  • zo 13 feb
    16:00 - 18:00
    Klein Bellevue

Theater Bellevue staat er voor dat eigentijdse verhalen verteld kunnen worden en nieuwe stemmen kunnen klinken. Daarom zet Bellevue zich in voor de ontwikkeling van nieuw Nederlands toneelrepertoire. 

Onder meer door het organiseren van openbare lezingen van nieuwe theaterteksten. Geen pretenties en afleiding, puur het verhaal, de woordkunst en het stemgebruik van ervaren acteurs in een intieme setting van de kleine zaal. Een fijn recept voor de zondagnamiddag.     

Deze zondag is de eerste publiek lezing van Vader en moedertje, de nieuwe voorstelling die Nic Bruckman maakt voor het Bellevue Lunchtheater en op 2 april in première gaat. Vader en moedertje is losjes geïnspireerd door Nics eigen ervaringen als biologische vader en alle onvoorziene problemen die zich voordoen, en op een hele reeks gesprekken met andere ouders in alternatieve gezinsvormen. 

Nics debuut lunchvoorstelling Kogelvis (5***** Theaterkrant) werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2018 en speelde in Londen bij het VAULT festival. Bij de Royal Court maakte hij Stones en Consumption en vorig seizoen maakte hij Bleeding Love (4***** DvhN) in co-productie met Grand Theatre Groningen.

Credits

tekst Nic Bruckman
uitvoering Stefanie van Leersum, Kevin Hassing en Teun Donders