Best of Fringe Tour 2022

After The Echo / A Pole Tragedy

DeRonde/Deroo / Sofie Kramer
Best of Fringe Tour 2022
ma 14 mrt 20:30 - 22:45
  • ma 14 mrt
    20:30 - 22:45
    Best of Fringe Tour
    Grote Zaal

Best of Fringe Tour 2022

Met de spraakmakende winnaars van afgelopen seizoen gaat het Amsterdam Fringe Festival in maart en april 2022 op tournee door Nederland. Tijdens een avondje Fringe zie je twee voorstellingen van talentvolle jonge theatermakers. Met humor en een scherpe blik geven zij ieder op eigen wijze een inkijkje in de huidige tijdsgeest. Zie de makers van de toekomst en laat je verrassen door spannende moves, out-of-the-box visies en een dikke portie lef. 

After The Echo - DeRonde/Deroo 
Geef ons een kick, sabel ons neer, bedek ons met glitter en laat ons weer naar de wolken kijken. De visuele en fysieke mimevoorstelling After The Echo grijpt je bij de ballen en is een volle glitterode aan de melancholie. Een iconische reis door mist, een popsong, een hert en een honkbalknuppel. Een opstand te midden van onze zinloosheid. 
 
Over Fringe Award winnaar After the Echo zei de Fringe jury: 

"De jury is gegrepen door de visuele poëzie van deze voorstelling en noemt dit een performance met een onberispelijke scenografie. Impactvol, ontroerend en, om een van de juryleden te citeren: “freaking magical”."


A Pole Tragedy – Sofie Kramer
A Pole Tragedy is een zoektocht naar vrouwelijke autonomie en lichamelijke zelfbeschikking in een door mannen gedomineerde wereld. Gefascineerd door Euripides’ beroemde tragedie verkent Sofie Kramer het grijze gebied tussen geweld en erotiek. Met Iphigenia als haar heroïsche alter ego probeert zij zich over te geven aan de zoete dood, in een zweterig duet tussen haar lichaam en een metershoge paal, die zij bespeelt met haar lijf als een muziekinstrument. Het harde, onbeweeglijke, glimmende stuk staal komt tot leven in deze duistere vrouwenfantasie.

Uit het juryrapport over A Pole Tragedy:

“Met een verrassende combinatie aan elementen, zet deze performer een spektakel neer dat zowel krachtig als intelligent is. Tekst, beweging en geluid worden perfect samengebracht tot een feministische draaikolk.” 

Meer over de makers

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongekend talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. In de kleine theaters en op plekken waar je dit totaal niet verwacht. 
 
Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.  
 
Het volgende Amsterdam Fringe Festival vindt plaats van 1 t/m 11 september 2022.
www.amsterdamfringe.nl