Flitsbezorgd (Oudejaars 2022)

Dolf Jansen
try-out
vr 16 sep en za 17 sep

We zijn eraan gewend geraakt dat alles binnen 10 minuten (!) bij ons thuis wordt gebracht, chips, barbequesaus, 2 bananen en ketamine voor het hele weekend.  Dolf Jansen gaat het weer eens helemaal anders doen, in zijn 34e oudejaarsvoorstelling, Flitsbezorgd

In 100 minuten (!) maakt hij een soort van chocola van een jaar dat begon tussen lockdown en VRIJHEID, en via oorlog in Europa en ander grensoverschrijdend gedrag uitkwam bij een slutty summer 2.0, en natuurlijk een volgend groot sportevenement op een plek waar je je dwangarbeiders nog niet naartoe zou sturen.  

Oudejaars 2022 brengt hoop, comedy, poezie, improvisatie maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken waar agressie en angst lang genoeg aan het woord zijn geweest.

Oke, omdat de voorstelling nou eenmaal Flitsbezorgd heet zal het tempo geregeld redelijk hoog liggen, maar u krijgt meer dan voldoende tijd voor schaterlach en andere geluiden.

Meer over de makers

Dolf Jansen (25 juni 1963) is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma’s. Vanaf 2006 tourt Dolf met zijn theaterprogramma’s langs de Nederlandse theaters en is hij een graag geziene gast bij de dagelijkse actualiteitenprogramma’s als Pauw en DWDD.

Dolf Jansen is creatief. Hij schrijft, veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma’s. Ook maakt hij geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong. Op de radio is Jansen elke week te horen met Afslag Thunderroad en Spijkers met Koppen.

Dolf is een betrokken mens. Hij zet zich in voor Oxfam Novib en WarChild, de HIER!-campagne en het KWF. Dolf Jansen is inzetbaar als spreker, dagvoorzitter, interviewer, cabaretier en columnist. Vaak is hij stukken rustiger dan mensen van hem verwachten, maar de humor ligt altijd ergens op de loer!