foto Edwin Smits

Dag Papa

Alioune Diagne
di 27 sep 20:30 - 21:20
  • di 27 sep
    20:30 - 21:20
    Grote Zaal

In de voorstelling Dag Papa onderzoekt de Senegalese choreograaf, danser, kunstschilder én vader Alioune Diagne de mannelijke lijn in zijn familie.

Wat verandert en wat blijft hetzelfde als je vader wordt? Wat geef je als vader door aan je zoon en wat niet? Hoe zwaar wegen de vorige generaties op de keuzes die je maakt voor de toekomstige generatie? Ga je gaandeweg steeds meer op je vader lijken, of juist niet?

Dag Papa is een ontroerende solovoorstelling, waarin Alioune dans, tekst en schilderkunst met elkaar verweeft – net als zijn opa, die wever was.

Expositie schilderkunst Alioune Diagne
Voorafgaand en na afloop van de voorstelling wordt een deel van het werk van Alioune Diagne geexposeerd in de publieke ruimtes van Bellevue.

Credits

concept, choreografie, dans Alioune Diagne
dramaturgie Leo Spreksel
decor Alioune Diagne
muziek Jorg Schellekens

met dank aan Provincie Overijssel, Stadsgehoorzaal Kampen, BNG Cultuurfonds, Theater a/d Rijn

Meer over de makers

Dansmaker Alioune Diagne is afkomstig uit Saint-Louis, Senegal en woont sinds vijf jaar in Nederland. Als maker toont hij vier gezichten; danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en programmeur. Met het vertellen van verhalen over zijn roots laat Alioune Diagne het verleden leven in de toekomst. De afgelopen tien jaar heeft hij een multidisciplinaire culturele broedplaats opgezet in Saint-Louis, waar hij jaarlijks het internationale festival Duo Solo Danse voor hedendaagse dans organiseert. Ook heeft bij Compagnie Diagn’Art opgezet waarmee hij dansproducties maakt die wereldwijd te zien zijn. Alioune heeft nauwe banden met het Korzo Theater in Den Haag en een groot internationaal netwerk in de dans- en kunstensector. In Kampen is hij Huisgenoot bij de Stadsgehoorzaal.

‘In dance I show my soul, my body, my skin – my story’- Alioune