foto Anne van Zantwijk

Leeuwenkind

Luan Buleshkaj
Amsterdamse premiere
di 11 okt - wo 12 okt

NRC Handelsblad schreef het al: “Luan Buleshkaj blinkt uit in een scherpe pen.  Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij."

Leeuwenkind is de eerste solovoorstelling van Luan Buleshkai. Hierin kaart hij zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap komen aan bod. Hij wordt muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch. ‘Spoken word op topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret’, aldus de jury van het Amsterdam Fringe Festival.

Een rauw programma, maar buitengewoon lief en toegankelijk verteld.

Theaterkrant

 "Leeuwenkind zit tjokvol geweldige vondsten.” NRC Handelsblad

Credits

regie Soufiane Moussouli

Meer over de makers

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De Albanese Amsterdammer maakte aanvankelijk vooral naam als battlerapper. Sinds hij entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland, van Lowlands tot aan Paradiso.

Hij was huisdichter bij Spijkers met Koppen, FunX en Pakhuis de Zwijger. In september 2020 won Luan Buleshkaj de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. 

In 2021 organiseerde hij een week lang een spoken word-festival in Theater Bellevue, trad hij samen op met comedian Soundos El Ahmadi bij het VPRO-programma On Stage en werden hij en zijn compagnon Fouad Lakbir genomineerd voor de Culturele Prijs Noord-Holland 2021.

“Buleshkaj is een intrigerende jongen. Hij knalt van het podium met dreigende raps en emotionele performances.” - het Parool