foto HALIE

Isotopia

&Brakema Producties
do 1 dec - za 3 dec

Wie zijn daders en wie zijn slachtoffers?

Europa 2034 - Door een ongekende crisis raken Valerie en Bas hun baan, huis en hoop kwijt. Net als veel anderen zijn ze in de steek gelaten door de samenleving en wonen ze in hun auto, op de vlucht voor schuldeisers.

Wanneer ze onverwacht de kans krijgen een nieuwe start te maken in de idealistische samenleving Isotopia, afgeschermd van de boze buitenwereld, grijpen ze die met beide handen aan. Er is echter één voorwaarde: wanneer je binnen bent, kom je er niet meer uit.

Hun nieuwe leven begint als een droom, maar ontwikkelt zich langzaam tot een angstaanjagende nachtmerrie. Bas en Valerie raken verstrikt in een beklemmend systeem, waarin je continu in de gaten wordt gehouden en niets is wat het lijkt.

Isotopia is een indringend en menselijk science-fiction verhaal in de stijl van Black Mirror, geïnspireerd op werken van Margaret Atwood en George Orwell en hedendaagse denkers als Bas Heijne en Ramsey Nasr.

Nagesprek

1 - 2 december | Grote Zaal
Direct na afloop van de voorstelling kun je nog even blijven zitten om na te praten met de jonge filosoof Roel Meijvis. Een gesprek met mede-toeschouwers over de thema’s van de voorstelling.

3 december | Studio Melanie
Dit keer willen we graag een nagesprek proberen in Podcastvorm. Hierbij is ruimte voor een klein groepje publiek. Geef je op via podcast@theaterbellevue.nl.

Credits

concept, regie Liliane Brakema
spel Anna Raadsveld, Ali-Ben Horsting
tekst collectief
tekstbijdragen Melissa Knollenburg
coaching dans Maria Ribas 
dramaturgie Florian Hellwig
decoradvies Roel van Berckelaer
compositie Helge Slikker
kostuumontwerp Kevin Pieterse
lichtontwerp Vinny Jones
techniek Elmer Neudam
regie assistentie Emma van den Elshout