foto Carly Wollaert

Vlieg op!

Dorine Wiersma
vr 27 jan - za 28 jan

Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden.  Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. 

In Vlieg op! zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar. 

 

Authentieke podiumpersoonlijkheid met originele liedjes

Scenes

"Zij eist zij haar plek onder de cabaretzon definitief op- ook haar composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit" Volkskrant 

"Wiersma mag niet meer gemist worden. Het lijkt of ze met elk programma dat ze maakt steeds meer van haar vaardigheden laat horen" Theaterkrant 

Credits

tekst, spel Dorine Wiersma   
regie Pieter Tiddens 

Meer over de makers

Wiersma studeerde gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in.  Ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festival en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar vierde cabaretsolo D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar.  Ze in columnist voor het lifestyleblad ZIN en de bedenker en maker van het ‘notenkwartetspel’ en van het muziekinstrument ‘de madimba’ (gemaakt van badkamertegels). 

Dorine was meerdere malen te gast bij DWDD. Voor dit programma schreef zij een aantal liederen in opdracht. Verder was o.a.te zien in ‘Dit was het nieuws’, ‘De slimste mens’, ‘Spuiten en slikken’ ‘Gehaktdag’ en ‘De tafel van Taal’. Begin dit jaar lanceerde zij het alom geprezen lied ‘Het Binnenhof’. Een troubadourslied in stijl over de heropbouw van het Binnenhof èn het nieuwe politieke elan.