Foto: Bas de Brouwer

De Drang

DRONKEN MENSEN
Bellevue op Locatie
wo 12 okt - zo 6 nov

In het najaar speelt De Drang in één van de oudste familiebedrijven van Amsterdam: de fabriek van Kesbeke Tafelzuren. En zoals het bij Dronken Mensen gaat, zit je aan een tafeltje met een drankje erbij, maar deze keer tussen de augurken en de piccalilly.

De Drang is een boerensekssprookje over lust en de ravage die ontstaat bij de bevrediging ervan. Franz Xaver Kroetz (München, 1947) schrijft tragikomedies over gewone mensen die langs elkaar heen praten. Rauw, brutaal en oergeestig.

Otto en Hilde staan aan het roer van een bijzonder bedrijf: Een kwekerij en uitvaartonderneming. De dagen zijn lang, zwaar, en de sex is saai. Op een dag staat Hildes jongere broer Fritz te rammelen aan de tuinkas. Na een verblijf in de gevangenis wordt hij door zijn zus en zwager opgenomen en aan het werk gezet. Maar de mysterieuze Fritz zorgt voor onrust tussen groen en graf. De bloemiste Mitzi valt als een blok voor hem. Maar waarom slikt hij driftremmende middelen? Al snel blijken het niet alleen de duistere driften van Fritz te zijn die de kwekerij overwoekeren.

“Een tuinderij is nu eenmaal een bijzondere plek. Alles bloeit en het leven springt uit elke bloempot, maar je staat er zelf tussen en hebt geen zaadstengel, die het goed met je voor heeft.”


Theatermenu in No Man's Art Gallery
Hapje eten voor de voorstelling? No Man’s Art Gallery (tegenover de Kesbeke Fabriek) serveert een Theatermenu voor €25,- met een bijpassende dranktip. Reserveer je tafel (max 8 personen) telefonisch of via de website (uiterlijk om 18:15 uur aan tafel om op tijd bij de voorstelling te zijn).

Bellevue op Locatie

Kesbeke Fabriek
Adolf van Nassaustraat 2
1055 RP Amsterdam

Het is altijd fijn als een groep goede acteurs besluit om het heft in eigen handen te nemen

De Volkskrant

“Dronken mensen is prangend relevant acteurstoneel om je vingers bij af te likken. Overwegend hilarisch, maar met een beklemmend tragische ondertoon. Een ijzersterk debuut voor Van Vledder dat enorm nieuwsgierig maakt naar de volgende locatievoorstelling van Dronken Mensen.” Theaterkrant over Dronken Mensen

Credits

spel Linde van den Heuvel, Justus van Dillen, Jasper Stoop, Teunie de Brouwer
regie Xander van Vledder
regie assistent Léon de Vrede, Goosje Leeuwenstein
tekst Franz Xaver Kroetz
bewerking Tom Kleijn
vormgeving Kevin Pieterse
assistent vormgeving Alex van den Akker
techniek Stage-Mate, Tijmen van Burken
lifecoach Ellen Parren
lichtontwerp Jasper Nijholt
assistent licht Jasper Kayser
productie Elianne Essaijan

mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds 21, Stichting Dioraphte, BNG Cultuurfonds, Stichting Melanie, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland 

Meer over de makers

Dronken Mensen is de club van het bevriende driemanschap Xander van Vledder (Ivanov, Don Carlos), Linde van den Heuvel (Het temmen van de feeks, Don Carlos) en Justus van Dillen (Een leven langs seks, Don Carlos). Na meer dan tien jaar lang spelen bij verschillende gezelschappen in de meest uiteenlopende producties nemen zij het heft in eigen handen en beslissen zelf wat, waar en met wie ze spelen. Onverwoestbaar repertoiretoneel met een moderne twist op een magische plek. In 2021 speelde zij de Bellevue op locatie voorstelling Dronken Mensen in de Nassaukerk.

“Wij geloven in theater buiten de gebaande theaterpaden op nieuwe spannende plekken. Een plek waar wij je persoonlijk ontvangen en waar je, na een fantastische voorstelling, het publiek, de makers en de spelers ook echt ontmoet. En dan met teveel drankjes op na de voorstelling scheef op de fiets naar huis. Samen.”