foto Brigitte Tops

Andere mensen

De Vriendendienst
vr 2 dec - za 3 dec

Finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival De Vriendendienst spelen hun debuut: Andere Mensen.

In hun eerste avondvullende programma tovert De Vriendendienst vreemde types, ongeziene helden en de meest rare snuiters uit hun hoge hoed. De Vriendendienst kan nu al niet wachten op jou en al die andere mensen. Dus kom kijken naar al die anderen!

Dit aanstormende cabaret duo trakteert je met veel plezier op een snelle mix van sketches, verhalen, dansjes, typetjes, fysieke uitspattingen en natuurlijk muziek, heel veel muziek. Terwijl Yuri over het toneel stuitert, vult Peer de zaal met zijn ronkende gitaar. Ze noemen dit spektakel Cabarock – Lief, oprecht, absurd én hilarisch.

Let op: In dit theater vindt de officiële pers première plaats! Dus trek je mooiste kleren aan en mis dit unieke feestje niet.

Cabaret duo De Vriendendienst bestaat uit gitarist Peer Thielen en cabaretier Yuri Disseldorp. Samen maken ze snel, absurd en cabaretesk muziektheater. Om de wereld een beetje vrolijker en origineler te maken. 

In 2020 stonden zij in de finale van het prestigieuze BNNVARA Leids Cabaret Festival waar ze een prachtig jury rapport scoorden en goede reacties bij zowel pers als publiek. Je kunt de heren verder kennen van Theaterfestival De Parade, De Cabaretpoel of het Tapas Theater Amsterdam.

Groot talent (...) De Vriendendienst heeft impact gemaakt

Jury Leids cabaret Festival

“Een dynamisch en muzikaal programma.” NRC

“Adhd’er Disseldorp en Thielen zorgen voor heel wat beweging en decibellen.” Theaterkrant

“De Vriendendienst viel op door de combinatie van gesproken woord van Yuri Disseldorp en gitaarspel van Peer Thielen.” De Telegraaf 

Meer over de makers

De Vriendendienst (gitarist Peer Thielen en cabaretier Yuri Disseldorp) maakt muzikaal cabaret; snel, rauw, eerlijk, grens opzoekend maar altijd romantisch. De Vriendendienst wil muzikale en absurde werelden creëren en hun publiek daar in mee nemen om ze zo een prachtige avond te geven. De Vriendendienst moet je mee maken.

Voorbeelden voor De Vriendendienst zijn showmannen als Prince, David Bowie, Toon Hermans, Maarten van Roozendaal en Andy Kaufmann. De Vriendendienst was te zien in het Tapas Theater Amsterdam en speelde voor ‘De Cabaretpoel’ en ‘Theatervogels maken vlieguren’. Momenteel werken zij aan een nieuw programma getiteld ‘Als het confetti regent’.

Yuri Disseldorp
Yuri groeit op in Zoetermeer. Hij rond een opleiding ‘Tourism and hospitality’ af in Den Haag, reist een tijd als straatartiest door (Oost) Europa en studeert aan de Amsterdamse Toneelschool&kleinkunstacademie. Hierna is Yuri vijf jaar lang te zien met eigen werk op rondreizend Theaterfestival ‘DE PARADE’ (De Kunstdominee, KOOK, GRAB), opereert in het comedyduo ‘Rajko en zijn broer’ waarmee ze langs de kleine theaterzalen van ons land toeren en zet in deze zelfde periode zijn eerste stappen als acteur. Zo is hij o.a. te zien als ‘Heiko’ in seizoen 2 van Hollands Hoop (BNNVARA) en is hij het gezicht van de online sketch serie ‘SloerieTV’. Sinds 2020 is hij als cabaretier actief in ‘De Vriendendienst’ en opereert hij als freelance acteur.

Peer Thielen
Opgroeiend in een theatraal gezin grijpt Peer op 8 jarige leeftijd naar de gitaar van zijn vader. Niets lang daarna blijkt de gitaar de toekomst van de nog jonge gitaargod te zijn. Tijdens en na zijn studies aan het Conservatorium tourt Peer met verschillende formaties door Nederland en Europa. Zo was hij in de Nederlandse theaters te zien als gitarist van Danielle Schel, Roel C Verburg en Yvonne van den Eerenbeemt en speelde hij festivalweides plat van Turkije tot Lille als gitarist van Balkan band Amariszi.