Foto: Jean van Lingen

BEIGE

Sheralynn Adriaansz / Likeminds
Nederlands Theater Festival | nominatie BNG Bank Theaterprijs
za 3 sep - di 6 sep

In de zoektocht van Sheralynn Adriaansz naar haar Afrikaanse roots stelt ze haar eigen vooroordelen over haar afkomst aan de kaak. 

Deze one woman show is een meeslepende vertelling die humor inzet om een punt te maken; in wat voor wereld zal de ‘beige’ baby die haar personage draagt gaan opgroeien. Hier toont de actrice zich een charismatische performer die moeiteloos verschillende werelden neerzet met woord en stem. De fijne soundscape en popreferenties loodsen de kijker speels door de performance. Afwisselend luchtig en dan weer pure ernst. Adriaansz schetst op een boeiende manier het leven van een persoon van biculturele afkomst op zoek naar haar identiteit, maar deelt ook rake klappen uit aan haar overwegend witte publiek.

Uit het juryrapport

Adriaansz schetst op een boeiende manier het leven van een persoon van biculturele afkomst op zoek naar haar identiteit, maar deelt ook rake klappen uit.

Energiek gespeelde solo van Sheralynn Adriaansz over de zoektocht naar haar afkomst

NRC

"Adriaansz vertelt met een aanstekelijke energie en leert je verschillende dingen over zwart-zijn, discriminatie en het verenigen van verschillende achtergronden" ★★★★ Scenes

Credits

concept, tekst, spel Sheralynn Adriaansz
eindregie Samora Bergtop
kostuum, decor Carmen Schabracq
muziek, geluid Lovesupreme
beweging Mohamed Yusuf Boss
lichtontwerp Julia Clarke
techniek Marcel Janssen, Jim Borra, Jez Cox
dramaturgie Liet Lenshoek / Likeminds
tekstbegeleiding Rik van den Bos
co-productie Likeminds, Well Made Productions

Deze voorstelling is onderdeel van