Happiness

Toneelacademie Maastricht
Festival Gemaakt
wo 28 sep 20:30
  • wo 28 sep
    20:30
    Grote Zaal - geplaceerd

De acteursklas van Toneelacademie Maastricht 2022 speelt hun afstudeervoorstelling. Een bewerking van de gelijknamige film van Todd Solondz, aangevuld met de toneelbewerking van Camping Sunset.

DIANE: Au, au, au, ik wil hier niet doodgaan Lenny.
LENNY: Diane, je wil gewoon niet dood.
DIANE: Niet alleen.
(Legt haar hand op zijn kruis)
DIANE: Je hoeft je niet schuldig te voelen.
LENNY: Ik voel me niet schuldig Diane, ik voel niets. 

Hoe te leven met geheimen? Wie ben je zonder de ander? Wat voor gevolgen heeft het onderdrukken van gevoelens? Hoe te leven in eenzaamheid?

In de scherpzinnige dramakomedie HAPPINESS bewegen de personage zich worstelend voort in hun zoektocht naar liefde, verbinding en geluk. HAPPINESS gaat over angst voor contact met de ander, seks, familie en dromen. HAPPINESS gaat over mensen die heel duidelijk weten wat ze willen en over mensen die het niet weten.

Trigger warning: deze voorstelling bevat onderwerpen als verkrachting en pedofilie.

Festival Gemaakt is het afstudeerfestival van de Toneelacademie Maastricht. Met deze spin-off, Festival Gemaakt ON TOUR, vliegen de jonge theatermakers van lichting 2022 uit tot ver buiten de Limburgse grenzen. Vier jaar lang hebben ze zich opgesloten. Nu kruipen ze hun klooster uit om de theaters van Nederland te veroveren.

De Toneelacademie staat bekend om het opleiden van innovatieve jonge makers. Tijdens Festival Gemaakt ON TOUR is deze ambitieuze generatie performers, regisseurs, scenografen, kostuumontwerpers en acteurs voor het eerst te zien door het hele land. Het theater van de toekomst, binnenkort bij u in de buurt. 

Credits

spelers Trix van Erkel, Isha Ferdinandus, Jelmer de Groot, Valentijn de Jonge, Ezra Koppejan, Bob Ott, Guusje te Pas, Mae Rovers, Noa van der Vorst
regie Xander van Vledder
regieassistent Léon de Vrede
choreografie Jan van Opstal
kostuum Fleur Ummels
scenografie Merel de Vroome
lichtontwerp Marc Zwietink