KLOEK

Muziektheatergroep Bot
wo 12 apr - do 13 apr

De tere mannenziel geeft zich bloot in een eigentijdse meting met de moederfiguur in alle vormen.

De veelkleurige verhouding die een man tot zijn moeder kan hebben, wordt gevangen in een combinatie van de muzikaliteit in tekst, composities en klanken van installaties; zowel kwetsbaar als stoer, met een gezonde dosis humor. In Kloek dagen toneelschrijver Jibbe Willems en BOT elkaar uit in ritme en metrum, van ode tot jammerklacht, van smartlap tot slam-poetry. 

In de montagevoorstelling volgen we de lijn van verschillende levensfasen, van het moment van conceptie en de eerste schreeuw om leven tot de laatste zucht van de dood en tot ver daarna – de ontastbare herinnering aan een moeder, of ze nu een begripvol klankbord of vervloekte kenau was. Kloek laat het fundamentele verlangen voelen naar een warme kloek, de instinctieve hang naar de meest kwetsbare staat van zijn. 

In de kenmerkende BOT-traditie speelt Kloek zich af in een klinkend decor wat tegelijk het muzikale idioom als het podiumbeeld bepaalt. 

Credits

spel, muziek Job Van Gorkum, Tomas Postema, Geert Jonkers, Doan Hendriks 
tekst Jibbe Willems, BOT
regie Moniek Merkx
productie Linde Legat

Meer over de makers

Muziektheatergroep BOT heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld. Met een geheel eigen mix van recht-voor-zijn-raap-theater, zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en een flinke dosis humor maakt BOT kleine liedjes met een groot hart. 

BOT schuurt, raakt en beroert het publiek, en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de worsteling die ‘t leven soms is.

BOT maakt tourvoorstellingen die te zien zijn op festivals en in zalen in heel Europa, en locatieprojecten op bijzondere plekken in eigen land.