KLOEK

Muziektheatergroep Bot
wo 12 apr en do 13 apr

Vier kloeke mannen - type ruwe bolster, van wisselende komaf, met een verschillend bouwjaar, uit een ander nest. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: moederliefde. 


Na vele voorstellingen in het Nederlandse en Europese festivalcircuit maakt Muziektheater BOT de zaalvoorstelling KLOEK.
In KLOEK laat BOT zich verleiden tot de meest kwetsbare staat van zijn in een eigentijdse meting met de moederfiguur, of ze nu een liefdevol klankbord of een vervloekte kenau was. KLOEK laat het fundamentele verlangen voelen naar een warme kloek, de instinctieve hang naar de meest kwetsbare staat van zijn. De veelkleurige verhouding die een man tot zijn moeder kan hebben krijgt vorm in de kenmerkende BOT-taal met een klinkend decor en nieuwe liedjes die moeder bezingen: van zeemzoete punk tot hoekige wiegeliedjes.

BOT werkt voor KLOEK samen met regisseur Moniek Merkx en Jibbe Willems draagt bij aan de liedteksten.

Bij het liefdevolle KLOEK kom je ogen en oren tekort.

NRC ★★★★

"Van een strijkplank als basgitaar tot aan ruitenwissers met keukengerei: de zelfgemaakte instrumenten en machinerieën van muziektheatergroep BOT zien er fantastisch uit. Zoals gebruikelijk hebben ze een indrukwekkende verzameling functionele kunstwerken gebouwd." NRC

Credits

spel, muziek Job Van Gorkum, Tomas Postema, Geert Jonkers, Doan Hendriks 
tekst Jibbe Willems, BOT
regie Moniek Merkx
productie Linde Legat

Meer over de makers

Muziektheater BOT bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers als artistiek team. Linde Légat is de zakelijk en organisatorische duizendpoot. De groep heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld van ongepolijste beeldenpoëzie, recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn publiek.