The Chosen Family Show ho ho
foto Ernst Coppejans

The Chosen Family Show-ho-ho

BOYS WON'T BE BOYS / Rikkert van Huisstede
SPECIAL
di 20 dec - za 24 dec

“Dat hokje voor mannen is een heel krap hokje” was de gedachte waar het voor Rikkert van Huisstede allemaal mee begon. Iedereen die uit dat hokje wil stappen is thuis bij BOYS WON’T BE BOYS, een maatschappelijke beweging en theatergroep ineen. Graag delen zij het warme bad dat zij bij elkaar ervaren met het publiek, nu in een compleet nieuwe show met een queer visie op het thema familie.

Een liefdevolle avond met een familie van zielsverwanten

Theater Bellevue en BOYS WON’T BE BOYS vonden elkaar in de wens om aan het einde van het jaar meer stemmen te laten klinken dan die van de traditionele kerstengelen en meer kleuren in de boom te hangen. Er is volgens ons namelijk meer mogelijk dan tradities, patronen en normen ons bieden. Samen gaan we op zoek naar een nieuw gevoel van thuiskomen.

Acht theatertalenten nemen je mee in een wervelende eindejaarsshow-ho-ho. Zij delen hun persoonlijke verhalen door middel van theater, mime, kleinkunst, drag, popmuziek en klassiek ballet. Met Rikkert van Huisstede - die binnenkort met zijn vriendin hun eerst kindje verwacht - als hokjes-doorberekende, zingende host in mini-jurk.

Dresscode: Comfy Chique, oftewel: wees jezelf.

BOYS WON'T BE BOYS The Next Generation

Bezoek voorafgaand aan The Chosen Family Show-ho-ho de jongereneditie van BOYS WON'T BE BOYS, om 18:00 uur in de Kleine Zaal van Theater Bellevue. Hier vertelt de nieuwe generatie over hun idee van mannelijkheid.

The Chosen Family Diner

Schuif vanaf 18:45 uur aan bij het leukste familiediner met vrolijke zielverwanten. In Theatercafé De Smoeshaan geniet je voor een zachte prijs van een familiediner met nieuwe tradities, één waar je met een dikke glimlach vertrekt om je onder te dompelen in het spektakel van The Chosen Family Show- ho-ho

Pay What You Can

Wij gunnen iedereen een bezoek aan The Chosen Family Show-ho- ho. Alleen is dit niet voor iedereen haalbaar in deze dure tijden. Kun je het nu zelf eigenlijk goed missen dan kun je wat meer voor jouw kaartje betalen zodat wij ook een tarief kunnen aanbieden naar mensen die krap zitten. 

Als je kaarten koopt zie je 3 verschillende prijssoorten. De bovensteprijs is het reguliere tarief, de toegangsprijs die door ons is vastgesteld. Kun je gerust iets meer betalen kies dan Pay what you can-L. Zit je even krap, of moet je voor langer de hand op de knip houden? Kies dan Pay what you can-S. Boek je voor beide programmaonderdelen kun je verschillende prijssoorten combineren. 

Eenmalig donatie

Vind je het ook belangrijk dat Theater Bellevue samen met theatermakers bijzondere programma’s als deze kan maken? En hiermee ook een maatschappelijk thema kunnen agenderen en op een theatrale manier kunnen delen met een groot publiek? Dan kun je ons helpen door een eenmalig donatie te doen via de donatiepagina. Alle bijdragen stemmen ons dankbaar.

Een gevarieerd en sterk ontroerend programma

Theaterkrant

"Het sterke aan The Chosen Family Show-ho-ho is hoe alle perspectieven gewoon naast elkaar mogen bestaan" Theaterkrant

"Tijdens The Chosen Family Show-ho-ho vieren publiek en spelers het leven en elkaar" Parool

Credits

cast / family members Lars Brinkman, Lito Mabjaia, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Rikkert van Huisstede, Taylor Made, Vincenzo Turiano, Julian Bohn
eindregie Rikkert van Huisstede
muzikaal dramaturg Wilko Sterke
decor & aankleding Geke Schalkwijk
productie Rick Zijlstra 

The Chosen Family Show-ho-ho en BOYS WON'T BE BOYS The Next Generation worden geproduceerd door Theater Bellevue en BOYS WON'T BE BOYS en financieel ondersteund door de Provincie Noord Holland, Stihcting Melanie, Emancipator en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Meer over de makers

BOYS WON’T BE BOYS is een wervelende collage van mensen die zingen, dansen, dichten, grappen, musiceren en vertellen over hun persoonlijke levens. Ze stellen zich kwetsbaar op in hun verhalen rond het thema mannelijkheid. Iedereen heeft dagelijks te maken met verwachtingen die horen bij het hokje waar je in geplaatst bent. Het is daarom opvallend dat nadenken over gender wordt gezien als iets voor gemarginaliseerde groepen. Is het niet voor iedereen fijn om los van stereotypen te leven?

Of je nou bouwplaatsmanager of musicalster, hetero of homo, jonge vader of dragqueen, non-binair, transgender of intersekse bent, niemand past precies in de krappe hokjes “man” of “vrouw”. De spelers van BOYS WON’T BE BOYS weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en komen we dichter bij elkaar.