Bellevue Late Night: Spoken Word

Mensen Zeggen Dingen x Poetry Circle
za 22 apr 22:30 - 23:59
  • za 22 apr
    22:30 - 23:59
    Klein Bellevue

Mensen zeggen dingen en voor die mensen is er een podium

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren.

Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Line-up editie#3

Sandy Bosmans
Rachad Debdoubi
Gian Boersma
Jörgen Gario

PAUZE

Sjaan Flikweert
Oumaima Belkhdar 
Tesla 


 Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren! Ze halen voor het spoken word spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België.

Poetry Circle is hét landelijk platform voor spoken word. Door het hele land bieden we beginnende woordkunstenaars, ervaren artiesten en liefhebbers van spoken word plekken om elkaar te ontmoeten en met elkaar te leren.

Meer over de makers

Sandy Bosmans is opgegroeid in een “kleine” polderstad, in de volksmond Almere genoemd. Delen van haar werk doet ze nu voornamelijk als spoken word artist. Zo heeft ze eerder op de podia van o.a.: De nieuwe liefde, woorden worden zinnen en Paginagroots gestaan. In 2014 wordt ze lid van de poetry circle 020. Als Poetry Slammer bereikt ze in 2016 de halve finale van de NK poetry slam.In 2017 ontstaat er in samenwerking met 4 andere dames een geheel nieuw podium genaamd: Art Harder, dat een (nieuw) talent in bijzondere (woord)kunst wil laten zien.

In het verlengde hiervan geeft ze ook met plezier workshops, in 2018 verzorgt ze bijvoorbeeld de workshop reeks words voor stichting Nowhere.Haar gedichten oneliners en verhalen gaan over universeel gedeelde gevoelens en/of gebeurtenissen. Maar er zit ook vaak een duidelijke boodschap of mening in haar schrijven verpakt. Vaak vanuit een onverwachte hoek. Uiteindelijk schrijft ze om te kunnen delen wat je leert (van je fouten) in dit leven en hopelijk hebben anderen daar wellicht ook wat aan.

Rachad Debdoubi is een woordkunstenaar die eerst begon te schrijven als een vorm van therapie. Niet lang daarna werd hij gevraagd om op podia zijn kunst te delen in de vorm van proza, spoken word en poëzie. Over de jaren heen heeft hij verscheidene media gehad om op te treden zoals NPO, BNN, festivals en voor organisaties. Hij snijdt in onderwerpen als mental health, sociaal-maatschappelijke problematiek die hij probeert over te brengen met de rust in zijn stem.

Jörgen Gario ook wel bekend als UNOM is een Antilliaanse dichter geboren op Sint Maarten. Hij schrijft in het nederlands, engels en papiamentu.Eind 2006 nam hij deel aan een spoken word workshop in Nowhere, wat daarna uitgroeide tot landelijke dichters netwerk genaamd Poetry Circle Nowhere. Hij is nu één van de coaches/workshop master die jong talent begeleid. Elk optreden is een ervaring. Sindsdien speelt hij ook de gitaar en ukelele en heeft geïntegreerd in zijn shows en produceert hij ook elektronische muziek.

Sjaan Flikweert is een interdisciplinaire maker die gevoelswerelden schept waarin de kleinste details de hoofdrol krijgen. Vanuit persoonlijk verhaal laat ze contrasten moeiteloos en voelbaar naast elkaar bestaan. Scherp en zacht in woord en klank. Sjaan Flikweert maakt spoken word, muziek, dance/performance art , film en schrijft theaterstukken. Ze is al ruim 13 jaar actief podiumkunstenaar in binnen- en buitenland. Ze is sinds 2010 onderdeel van Poetry Circle. Ze was te lezen in de bloemlezing HARD OP en is in Tirade gepubliceerd. Ze heeft de kindervoorstelling Oya Woest Wezen en de voorstelling Mother’s White geschreven. Ze heeft de audiovisuele dichtbundels ergens thuis en de ruimte ertussen (Nominatie Lonely Wolf Festival en NPF) en De werkelijkheid heeft mij niet nodig (geselecteerd voor NFF en NPF) gemaakt.

Tesla Alset is een singer songwriter, beatboxer en gitarist. Geboren en getogen in Amsterdam. Zij voelt zich thuis in het genre soul maar met zijn experimentele kijk op muziek staat hij altijd open om nieuwe dingen te proberen. Heeft op verschillende podia in Europa gestaan zoals drie jaar op een rij op het Fusion Festival in Duitsland, Innsbruck in Oostenrijk, Burgers & HipHop in Prince Charles in Berlijn. 

Oumaima Belkhdar is een spoken word artiest, dichter en prozaschrijver die fantasierijke verhalen schrijft over het grijze gebied tussen maatschappelijke posities en identiteit. Ze is geselecteerd voor Full Circle 2023 en publiceert wekelijks werken voor Vuurland als talent.

Gia Boersma gebruikt schrijven als medium om te verwerken, te realiseren en te manifesteren. Haar verhalen zoeken naar nuances om balans te vinden in haar werk en leven.