De vrouw met de bult - theatrale lezing

Koen Caris
di 28 mrt 20:30 - 22:15
  • di 28 mrt
    20:30 - 22:15
    Klein Bellevue

Theater Bellevue organiseert regelmatig openbare lezingen van nieuwe theaterteksten. Geen pretenties en afleiding, puur het verhaal, de woordkunst en het stemgebruik van ervaren acteurs in een intieme setting van de kleine zaal. Een fijn recept voor liefhebbers van taal en toneelteksten. Dinsdag 28 maart wordt een nieuwe tekst van Koen Caris gelezen.

De vrouw met de bult

Nederland is in de greep van een mysterieuze ziekte, die tienduizend mensen vanuit het niets heeft doen opzwellen en indeuken. Iedereen staat voor een raadsel. Totdat een angstaanjagende theorie zich door het land begint te verspreiden: misschien zijn de zieken gewoon niet zulke heel goede mensen? Misschien passen hun gebreken simpelweg niet langer in hun lijf?

Fay heeft haar vervorming geheim gehouden en haar registratieplicht genegeerd. Thuis verscholen, wordt ze verzorgd door haar man Ben en beste vriendin Mara. Het wordt pas echt lastig als Bens wereldvreemde broer tijdelijk onderdak nodig heeft. De morele theorie grijpt binnens- en buitenshuis om zich heen terwijl Fay zich staande moet zien te houden.

De vrouw met de bult is een aangrijpende tekst over de stigmatisering van zieken: hoe groepen een moreel oordeel kunnen vellen over bepaalde ziektes, en de verregaande gevolgen hiervan. Daarnaast is het een intieme vertelling over de impact van mantelzorg en de vraag waar onze verantwoordelijkheid begint en eindigt. 

 

Credits

tekst Koen Caris
acteurs Randy Fokke, Bram van der Kelen, Marijn Klaver, Anne-Chris Schulting
regie Hanneke Braam
schrijfbegeleiding Martine Manten

Meer over de makers

Koen Caris is theater- en prozaschrijver. Hij schreef onder meer voor BNNVARA, de VPRO, Korthals Stuurman en Bellevue Lunchtheater, en is de schrijver van stukken als MIJN en El Camino. Acht jaar lang was hij huisschrijver van het theatergezelschap Als de Beren Komen. In 2021 verscheen zijn debuutroman Stenen eten, waarmee hij de shortlist van Beste Boek voor Jongeren haalde en de Hebban Debuutprijs won.