Zelensky hier

Patrick Nederkoorn & Arjen Arnoldussen / De Theatertroep
wo 31 mei - za 3 jun

Zelensky hier is een nieuwe en eerste voorstelling over het leven van Volodymyr Zelensky die voordat hij president van Oekraïne werd, acteur, auteur en komiek was. De Theatertroep, cabaretier Patrick Nederkoorn en theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega.

Hoe verliep zijn carrière? Door wie werd en wordt hij omringd? En is president van Oekraïne de rol van zijn leven? Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scenes hebben zij een voorstelling gemaakt voor Theater Bellevue in Amsterdam.

De Theatertroep heeft zich de afgelopen paar weken verdiept in het leven van Zelensky en onderzocht wat de oorlog in Oekraïne voor hen betekent en hoe zij dit kunnen vertalen naar een voorstelling. In deze try-out serie van Zelensky Hier laten zij voor het eerst iets aan het publiek zien.

 

 

"Zes Zelensky's ontleden de man achter de legertrui die opklom van komiek tot president." - Trouw

Patrick Duijtshoff was te gast in het radioprogramma Langs de Lijn op Radio1

Credits

tekst Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen
Concept Patrick Nederkoorn, Arjen Arnoldussen en De Theatertroep 
Spel Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever

 

Meer over de makers

De Theatertroep is een collectief van zes toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: ‘stem van het volk’. Het is sinds oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdiscipline’s integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.

Patrick Nederkoorn (1983) is politicoloog en cabaretier. Hij schrijft voor het radioprogramma Spijkers met Koppen en speelt voorstellingen in Nederland en Duitsland. Hij werd eerder genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs en won de Annie M.G. Schmidtprijs.
 
Arjen Arnoldussen (1980) is historicus en theatermaker. Hij schrijft en regisseert voorstellingen en is freelance theaterdocent. Daarnaast geeft hij als gastdocent les aan o.a. de Universiteit van Amsterdam.