Het Succes Café

Rikkert van Huisstede / BOYS WON'T BE BOYS
Try-out
wo 7 jun - za 10 jun

Wat is succes? Eigenlijk betekent dit voor iedereen iets anders. Toch is er een norm waardoor we de een als succesvoller zien dan de ander. Theatermaker Rikkert van Huisstede bevraagt deze norm aan de bar van Klein Bellevue, in Het Succes Café.

Rikkert van Huisstede groeide op in een arbeidersgezin in Amsterdam Oost en ging naar een gymnasium in Amsterdam Zuid. Hij leerde zich op verschillende plekken anders te gedragen. In de verschillende lagen van de samenleving gelden andere ideeën over hoe je zou moeten leven en wanneer je daarin ‘geslaagd’ bent. Het bewegen tussen deze werelden is voor Rikkert soms lastig, soms grappig en vaak heel interessant.

In het gezellige Succes Café bespreken we onder leiding van deze zingende cabaretier wat ons succesvol maakt. Verschillen onze normen? En in hoeverre verschilt de norm met dat met wat iedereen zelf als succes(momenten) ervaart? Op deze avond aan de bar horen we nieuwe verhalen en liedjes en maken kennis met de inspirerende ideeën van mensen uit verschillende lagen van de samenleving. Wij mogen deze avond zelf bepalen wat succes is. En dat is een feestje waard!

 

Credits

maker en speler Rikkert van Huisstede
pianist Julian Bohn
techniek Theater Bellevue

 

Meer over de makers

Rikkert van Huisstede tourde met Herman van Veen door Europa en met het Amsterdams Kleinkunst Festival door Nederland. Hij ontwikkelde het project BOYS WON'T BE BOYS waarin mannelijkheid opnieuw wordt gedefinieerd samen met meer dan 100 zeer diverse spelers. Hij ontwikkelt menselijk theater met als doel om door veelstemmigheid de normen in de maatschappij zachter en vrijer te maken. Als bezoeker leer je over je eigen smaak en visie heen te stappen en echt naar de ander te kijken.