Foto: Kevin Canales

VIER x VIER (14+)

wo 5 jun en do 6 jun

Neem plaats rond de dansvloer, laat je verbeelding prikkelen en ga mee op avontuur met de nieuwste generatie.

In VIER x VIER gaan choreografen Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans terug naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze vier korte performances. Persoonlijk, energiek en vol op de creativiteit. Solo, duet en trio, hiphop, modern en mime: alles komt voorbij. 

Credits

makers Charles Pas, Cheroney Pelupessy, Jefta Tanate, Laura Daelemans 
performers Nathalie Schmidt, Joey de Koning, Mireia Varon, Simon Mual, Geronimo Huwaë, Yasmin Diktas, Misha Demoustier, Rint Mennes (muzikant)
dramaturgie Erik Kaiel
lichtontwerp Rob Daanen
fotografie Kevin Canales
vormgeving Studio Marleen Vos
videografie Motief Media
samenwerking Theater Orpheus, Theater De Storm 
mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem en Provincie Gelderland

Meer over de makers

Jefta Tanate is een veelzijdige en expressieve choreograaf die sinds kort als vaste maker is aangesloten bij Theater a/d Rijn. Vanuit zijn interne bewegingsmonitor als vertrekpunt creëert hij fluide werk waarin contrasterende danskwaliteiten elkaar snel afwisselen. In VIER x VIER toont Jefta een vooronderzoek van de voorstelling Domeless - een voorstelling over de relatie tussen een vader en zoon, schommelend tussen complexiteit en eenvoud.

Charles Pas is een mimer die fysieke voorstellingen maakt die zich bewegen tussen performance, absurd theater en magisch realisme. Eindeloze niemandslanden, en theatrale vertalingen die zich begeven tussen droom en realiteit. VAI VAI is een ode aan de bewondering voor elkaar, gespeeld door performer Misha Demoustier en componist Rint Mennes. Een indringend, muzikaal en fysiek duet over twee jonge kunstenaars die zoeken naar het vertrouwen in de ander.

Cheroney Pelupessy is danser, choreograaf en theatermaker. Als maker wil ze persoonlijke verhalen vertellen: voortkomend uit de zoektocht naar gemeenschap, representatie en bewustwording. Ze haalt inspiratie uit haar Nederlandse, Indonesische en Molukse cultuur. In TARI onderzoekt Cheroney de traditionele genderrollen in de Indonesische dans trunajaya en brengt deze samen met haar contemporary dans. 

Laura Daelemans is een Belgische danser en choreograaf. Ze is getraind tapdancer en autodidact illustrator. Deze werelden brengt ze samen in haar eigen werk, en in samenwerkingen. Voor VIER x VIER maakte Laura het duet Tales to disturb, waarin ze emoties onderzoekt via gezichts- en lichaamsexpressie. Twee dansers gaan een relatie aan met het publiek, maar hoe zorgen zij ervoor dat ze elkaar niet verliezen?