Masterclass door Mike Boddé aan de halve finalisten van het AKF

di 12 mrt 20:00
  • di 12 mrt
    20:00
    Klein Bellevue

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een serie masterclasses voor nieuw aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid door professionals.

Hoe schrijf je een goed lied? Waar moet een sterke liedtekst aan voldoen en hoe zorg je ervoor dat de muziek ondersteunend is en tegelijkertijd interessant om naar te luisteren? Aan de hand van de ‘meetlat van 7 punten’ geeft cabaretier en muzikant Mike Boddé zijn visie op het schrijven van een theaterlied. Hij geeft de zes halvefinalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival een opdracht voor het maken van een nieuw lied. Overdag werken ze besloten aan de nummers. Het resultaat is ‘s avonds te horen tijdens de openbare masterclass in Klein Bellevue. Neem een kijkje in het maakproces en zie welke keuzes je als liedschrijver te maken hebt. "Ik kijk ernaar uit om veel duidelijkheid te geven en daarna weer verwarring te zaaien," aldus Mike Boddé.


Meer over de makers

Mike Boddé (1968) is cabaretier en muzikant. In 1992 won hij met Thomas van Luyn als het duo Ajuinen & Look het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij maakte in zijn carriere meer dan 25 theaterprogramma’s met onder meer Kees Torn en Hadwych Minis. Hij verwierf grote bekendheid door zijn deelname aan de populaire tv programma’s Kopspijkers, De Mike & Thomas Show en Podium Witteman. Zijn boek Pil werd een bestseller.