Foto: Karin Jonker

Blue Hour

&Brakema / MATZER
do 14 mrt - za 16 mrt

Blue hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De voorstelling is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’ van Cormac McCarthy.

Een vrouw en haar pasgeboren baby banen zich een weg door een bijna verwoeste wereld. Het landschap om haar heen is doordrenkt met heuvels van diepblauw gruis. Vastberaden zet ze stappen, niet wetend welk pad ze precies bewandelt, maar vastbesloten om te blijven bewegen.

Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en de anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? 

In beweging, in het intuïtieve, in het lichamelijke en in het zintuiglijke lossen de schimmen uit haar oude leven op en maken plaats voor het nieuwe. Krachtig en hoopvol, leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. 


Als reactie op de huidige maatschappij, onderzoekt Blue Hour op een intuïtieve, lichamelijke, en zintuiglijke manier de fundamenten waarop een nieuwe wereld gebouwd kan worden. Blue Hour nodigt je uit om dieper in je lichaam te dalen en de emoties te voelen die vaak onbenut blijven in onze snelle westerse wereld. Welke rol heb jij in deze veranderende wereld en wat is jouw verantwoordelijkheid als individu en als ouder? 

Nagesprek

14 en 15 maart

Na afloop van de voorstelling ben je welkom in de Speakeasy om na te praten met de makers. Op 14 maart modereert Babette Kalker het gesprek. Op 15 maart modereert Josephine Scholte en komt regisseur Liliane Brakema langs.

Recensie

"Het spel van Alejandra Theus is bewonderenswaardig. Het tasten naar nieuwe inzichten en uitgangspunten doet ze met taal, maar ook met haar lijf." Brabant Cultureel

"Gelukkig geeft Brakema (die eerder ook in de toekomst tuurde met Isotopia) in haar regie fysieke dimensies die iets concreets geven aan de voorstelling." Het Parool

Credits

tekst Jibbe Willems 
regie Liliane Brakema 
spel Alejandra Theus