Foto: Paulina Matusiak, Eddy Wenting

Dis Order

Cat Smits Company
di 10 okt - do 12 okt

Mia en Anna ontmoeten elkaar. Er ontstaat een innige vriendschap waarin Anna Mia helpt zich af te schermen van pijnlijke herinneringen en de hardheid van het dagelijks leven. 

Maar gaandeweg ontpopt Anna zich tot een dominante en terroriserende aanwezigheid in Mia’s leven. Mia komt gevangen te zitten in een grimmig spel dat Anna met haar speelt. De enige uitweg voor Mia lijkt het besef dat zij Anna misschien wel zelf gecreëerd heeft, dat zij Anna zelf is.

Nuchtere documentaire beelden en schuimrubberen demonen tillen voorstelling over eetstoornis ver boven egodocument

Theaterkrant

Dis Order is een psychologisch drama over eetstoornissen geïnspireerd op de dagboeken van Cat Smits en het wetenschappelijk onderzoek van Marlies Rekkers, die 15 jaar geleden Smits’ psycholoog was. De voorstelling is deels autobiografisch, en combineert spel, poppenspel en dans met filmbeelden van Sunny Bergman. Deze combinatie maakt dat het publiek op aangrijpende wijze wordt meegenomen in de innerlijke strijd die ieder mens in meer of mindere mate kent; het gevecht tussen licht en duisternis.

Nagesprek - 11 okt
Op 11 oktober zal er een nagesprek plaatsvinden met psycholoog Marlies Rekkers. Marlies is GZ-psycholoog met als specialisme de behandeling van eetstoornissen. 15 jaar geleden was zij ook Smits' psycholoog. Met haar onderzoek heeft zij bijgedragen aan de voorstelling, ook is zij te zien in de documentairebeelden van Sunny Bergman.

Pay What You Can (betaal naar draagkracht)

Bij een van de voorstellingen van deze titel kun je zelf de toegangsprijs kiezen die bij jou past. Als je kaartjes koopt kies je bij de prijssoort de prijs die jij kan missen. Dit kan lager zijn dan de standaardprijs, maar ook hoger. Kun je het goed missen en betaal je iets meer, dan maak je het mogelijk dat iemand anders minder betaalt. Je hoeft geen pas aan te schaffen of een speciale route te volgen. Je zit dus nergens aan vast. Behalve aan een mooie avond in ons theater.

Credits

regie, spel, poppen Cat Smits
psycholoog, wetenschappelijk dramaturg  Marlies Rekkers
documentairemaker Sunny Bergman
script Christine Otten met bijdragen van Cat Smits en Marlies Rekkers
decorontwerp, kostuum  Elze van den Akker
video-ontwerper, camera  Thomas Brand
componist Wim Selles
lichtontwerp Mark Verhoef
regie-assistent, understudy Lisa Kasman
regie advies Olivier Diepenhorst
choreografie advies Hillary Blake Firestone
technisch ontwerp Jan Sol
techniek Jan Sol, Esther Love, Mark Verhoef
producent Barbara Reijs
zakelijke leiding Giulia Casarola, Onno Ephraim
pr en marketing Jamie Zwart