Dit vind jij leuk (8+)

BonteHond
wo 1 mei - zo 26 mei

Swingend muziektheater voor de TikTok-generatie!

Je waarde wordt bepaald door het aantal follows en likes. Als je het wilt maken kun je maar beter zorgen dat je aan alle eisen voldoet. Hoe beter je in de mal past hoe groter je kansen, maar wie bepaalt eigenlijk de mal?

Fantastische stem, maar geen goed verhaal? Niet leuk!

Uitgesproken stage performance, maar niet de juiste look? Niet leuk!
Interessante persoonlijkheid, maar niet de juiste vrienden? Niet leuk!

Al die muziek, die artiesten en die kleren waar jij zo van houdt, heb jij die eigenlijk zelf wel uitgekozen of hebben het algoritme en influencers dat ongemerkt voor jou gedaan? Wat heb jij nog over jezelf te zeggen? Hoe authentiek ben jij eigenlijk nog? Maak jij je keuzes zelf of maak jij ze zodat mensen je leuk vinden? En wat maakt eigenlijk dat mensen jou leuk vinden?

Dit vind jij leuk is een swingende muziektheatervoorstelling over algoritme vs. eigen ritme. Over TikTok-trends, authenticiteit, verwachtingen van de anderen en over verder kijken dan de mal breed is. Maar ook een ode aan het gemiddelde en lekker opgaan in de menigte. Dus dit vind jij leuk!

In de media

"Het was een muzikale voorstelling. De muziek was super goed. Ik vond vooral de beats en de digitale muziek het coolst. Ik vond de voorstelling in zijn geheel, ondanks de drukte op het podium, een geweldige voorstelling. En de boodschap vond ik ook heel mooi, over dat je gewoon het best jezelf kunt zijn, ondanks dat je misschien denkt dat andere mensen iets heel anders van je willen. En daar ben ik het mee eens." Podiumkids Jurylid Lucas

Credits

concept, regie Judith Faas, Pieternel Bollmann
tekst Eva Toorop
muziek Tristan Esajas a.k.a. Mystic
liedteksten Roosmarijn Luyten
spel Roosmarijn Luyten of Eva Zwart, Tristan Esajas, Julie Boellaard
stem Henke Tuinstra
regieassistentie Millie Lijbers
decor, lichtontwerp Vasilis Apostolatos
kostuum Sergio Cruz
productie Maira Martinez
techniek Allard Vonk, Thijs Voorn

Meer over de makers

BonteHond is het enige professionele jeugdtheatergezelschap van Flevoland. Ons theater neemt altijd een loopje met de werkelijkheid en we laten ons niet graag in een hokje plaatsen. Sinds onze ‘geboorte’ in 2005 zijn we flink gegroeid. We spelen van Almere tot Bangalore, in schouwburgen en voetbalkantines, op zomerse festivals en drukke scholen. Daarnaast doen we veel aan educatie. In alles wat we doen roepen we op om ruim en autonoom te denken. Blijf jezelf, laat je niet in een keurslijf persen. Kinderachtig is geen scheldwoord bij BonteHond.