Huis G.

Via Berlin
do 11 jan - zo 14 jan

HUIS G. is een sensueel, beklemmend en ontroerend liefdesverhaal dat de toeschouwer getuige maakt van de vele kanten van een verslavende relatie op de grens tussen liefde en geweld.

De prachtige bewegingstaal van Laurent Delom de Mézerac en Dagmar Slagmolen zuigen het publiek mee in de intense beleving van dit confronterende liefdesverhaal. Zij worden begeleid door een stuwende, hypnotiserende soundtrack, live gecreëerd door improvisatiemeesters Remco Menting en Oene van Geel.   

Wat maakt dat geliefden verstrikt raken én blijven in een verraderlijk web van schadelijke gedragspatronen? Welke rol speelt de buitenwereld hierin en wanneer grijp je als omstander in? Deze vragen worden in een hallucinerende performance door Via Berlin op virtuoos muzikale en gevaarlijk sensuele wijze blootgelegd.  

Huis G. is bevreemdend, verontrustend maar ook verbazingwekkend herkenbaar.


Via Berlin
, social designer Madelinde Hageman en de theaters organiseren rondom de voorstelling een verdiepend contextprogramma bestaande uit workshops, spellen, films, eten, gesprekken en artistieke interventies. 

Samen met specialisten, hulpverleners en ervaringsdeskundigen kijken we vanuit het perspectief van de omstander naar complexe relaties. Het specifieke programma per stad vind je op viaberlin.nl.

Pay What You Can (betaal naar draagkracht)

Bij een van de voorstellingen van deze titel kun je zelf de toegangsprijs kiezen die bij jou past. Als je kaartjes koopt kies je bij de prijssoort de prijs die jij kan missen. Dit kan lager zijn dan de standaardprijs, maar ook hoger. Kun je het goed missen en betaal je iets meer, dan maak je het mogelijk dat iemand anders minder betaalt. Je hoeft geen pas aan te schaffen of een speciale route te volgen. Je zit dus nergens aan vast. Behalve aan een mooie avond in ons theater.

Credits

regie/choreografie Pim Veulings
spel Dagmar Slagmolen, Laurent Delom de Mézerac
live muziek Remco Menting, Oene van Geel
tekst Lotte Kok
decorontwerp Michiel Voet
kostuumontwerp Dieuweke van Reij
geluidsontwerp Robert van Delft
lichtontwerp Wilfred Loopstra
techniek AJ ten Napel
muzikaal adviseur Rosa Arnold
social designer Madelinde Hageman
productieleiding Juliska Retra
zakelijke leiding Katrien Sitters
trailer en teaser Edwin Vermeulen