Foto: Geerke Vermeulen

Laat dat nou maar aan mij over

Vincent Bijlo
jubileumprogramma
vr 31 mei en za 1 jun

Laat Vincent Bijlo je gids zijn in een lichtvoetig avontuur! In 'Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over' neemt Bijlo je mee op een ear-opener reis, waar je zult ontdekken dat de wereld zonder licht niet zwaar is. Stap uit je comfortzone, omarm het duister en vind ware verlichting in je innerlijke goed humeur. 


In Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over neemt Bijlo de zienden bij de hand. De show wordt een ear-opener, een voorstelling waarin je zult horen dat de wereld zonder licht niet zwaar is, dat echte verlichting binnenverlichting is en dat je veel lichter kunt leven als je niet bang bent voor het donker en als je durft te varen op het kompas van je innerlijke goede humeur. 

Kom op, we hebben geen lachgas nodig om te lachen en geen rouge om er blozend uit te zien. Laat hem wat lucht in het leven blazen. Verlaat opgeladen en wat lichter het theater.

Credits

cast, creatives Vincent Bijlo

Meer over de makers

Vincent Bijlo - geboren Amsterdammer -  besloot in 1988 zijn studie Nederlands af te breken om cabaretier te worden. Nederland had daar recht op, vond hij in alle bescheidenheid. Gelukkig dacht Nederland daar net zo over.

Zijn eerste voorstelling Made In Braille speelde hij 250 keer. Daarna volgden meer dan 25 solovoorstellingen en een aantal shows met anderen. Zo treedt hij regelmatig op met Ellen ten Damme en de Konrad Koselleck Bigband met de voorstelling Het Geluid van Vrijheid, die gaat over oorlog en vrede.

Hij werkte in het verleden o.a. samen met Kamerkoor Pa.dam, pianist Maarten van Veen en de Peer Group.

“Theater leent zich heel goed voor zowel cabaret als historische vertellingen. Wat is er nou leuker dan en een mooie avond hebben en ook nog wijzer worden?” - Vincent Bijlo

Naast cabaretier is Vincent ook schrijver van columns en romans. Hij schreef er tot nog toe vier. Een kinderboek is in de maak en de vijfde roman wordt in 2024 verwacht.

En dan zijn er natuurlijk ook nog podcasts. Waar haalt hij de tijd vandaan? Zelf zegt hij daarover: “Ik haast me, maar ik neem altijd de tijd, omdat ik hand in hand loop met de tijd”.