Foto: Christel de Wolff

LEVEN

George & Eran / Club Classique
wo 3 apr - za 13 apr

Je bent jong en haalt alles uit het leven. Heen en weer stuiterend van de ene grote gebeurtenis naar de andere. Alles dat je meemaakt is groots, groter dan het leven zelf. Totdat het leven besluit een andere wending te nemen. 

Acteurs Adam Kissequel en George Elias Tobal zijn in het echte leven al sinds hun schooltijd bevriend. Zo’n hechte vriendschap, waarbij je elkaar nooit uit het oog verliest. In LEVEN staan George en Adam als zichzelf op het toneel en worden we meegezogen in het verhaal over hoe zij bevriend raakten met Roos: een meisje dat ze onverwacht tijdens een treinreis ontmoeten en bevriend mee raakte.

Drie jongelingen die vol overgave in het leven staan. Ze ervaren de kracht van vriendschap en liefde. Maar wanneer Roos ziek wordt en hun reis een onverwachte wending neemt moeten ze zich opnieuw verhouden tot elkaar, het leven en het verlies dat het met zich meedraagt.

In LEVEN komt menselijkheid in al haar facetten naar voren. Een voorstelling waarbij een oprechte lach en een diepgevoelde traan heel dicht bij elkaar liggen.

In de pers

 'aanstekelijk en ontroerend' - ★★★★ Volkskrant

Theatermakers Adam Kissequel en George Tobal: ‘De dood overkomt ons. Daarmee kun je maar beter vrede sluiten - NRC

Beluister de podcast Boezemvriendinnen

LEVEN is voortgekomen van het verhaal en de podcast van Roelie van Beek. Borstkanker krijgen als je pas 27 bent, dat overkwam Roelie en zij maakte er een podcast over. In Boezemvriendinnen praat ze met vijf jonge vrouwen die hetzelfde meemaken. Luister naar de emotionele, open en humorvolle verhalen over eenzaamheid, kaal worden, seks en angst. Zo worden taboes rondom ziek zijn op jongere leeftijd doorbroken en kan deze podcast steun bieden aan iedereen die met kanker te maken heeft. Met: Linda Hakeboom, Esmeralda Carelse, Emma Vos, Lieske Stokkers en Ayla Maagdenberg.

Credits

tekst George Tobal
regie Abdel Daoudi
regieassistentie Iris Vaessen
spel Adam Kissequel, George Tobal
muziek Anuschka Pedano, Eduardo Paredes Crespo, Leonard Besseling, Myrthe Helder
decor, lichtontwerp Vasilis Apostolatos

Meer over de makers

George & Eran Producties maakt actuele, toegankelijke voorstellingen. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema’s terug gebracht tot menselijke proporties. Zij geven grote thema’s een menselijk gezicht in een vorm waarin entertainment en engagement hand in hand gaan.

Waar woorden tekortschieten klinkt muziek. De topmusici van Club Classique (onder leiding van Myrthe Helder en Leonard Besseling) spelen strijkkwartetmuziek van o.a. Schubert tot Brahms, Piazzolla en Glass. Ze creëren een unieke mix van muziek, emotie en verrassende verhalen en spelen op zeer uiteenlopende plekken in het culturele veld.