LEVEN

George & Eran / Club Classique
wo 3 apr - za 13 apr

Je bent jong en haalt alles uit het leven. Heen en weer stuiterend van de ene grote gebeurtenis naar de andere. Alles dat je meemaakt is groots, groter dan het leven zelf. Totdat het leven besluit een andere wending te nemen. 

Acteurs Adam Kissequel en George Elias Tobal zijn in het echte leven al sinds hun schooltijd bevriend. Zo’n hechte vriendschap, waarbij je elkaar nooit uit het oog verliest. In LEVEN staan George en Adam als zichzelf op het toneel en worden we meegezogen in het verhaal over hoe zij bevriend raakten met Roos. We leren drie bruisende jongelingen kennen die alles uit het leven halen, geen minuut wordt verspild. We voelen de kracht van vriendschap en liefde op alle mooie momenten in het leven. Die kracht is nog veel belangrijk als het niet zo goed gaat. In LEVEN komt menselijkheid in al haar facetten naar voren, wat zorgt voor een intense herkenbaarheid. Een voorstelling waarbij een oprechte lach en een diepgevoelde traan heel dicht bij elkaar liggen.

Sommige emoties laten zich niet in taal vatten en waar woorden tekort schieten klinkt de muziek. De musici van Club Classique spelen strijkkwartetmuziek van o.a. Borodin, Britten en Ravel en verweven zo woord, emotie en klank met elkaar tot een dynamische ervaring. 


"De strijkers van Club Classique laten beroemde schilderijen ontdooien. … Cellist Leonard Besseling en violist Myrthe Helder vormen het artistieke hart van Club Classique, dat jaren terug begon met klassieke gigs in de kroeg, voor een publiek dat de concertzaal niet wist te vinden. Hun onconventionele koers wierp vruchten af." NRC (over Moving Art) ★★★★

"De muzikanten van Club Classique ….zijn uitstekend op elkaar ingespeeld en spelen op de beste momenten een plezierig spel met het verwachtingspatroon van de zaal." Theaterkrant (over Een Nacht met Sjahrazade)

"Al tien jaar propageren ze (Club Classique) een speelse kijk op klassieke muziek, van jamsessie tot erotische praat bij Brahms." De Volkskrant (over Moving Art) ★★★★

Credits

acteurs Adam Kissequel, George Tobal
violist Myrthe Helder
cellist Leonard Besseling
filmmaker Gijs Besselling
regisseur Abdel Daoudi + assistent Iris Vaessen

Meer over de makers

Dit avonturiersensemble kom je overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland en nu dus in de theaters. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest. 

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn het kloppend hart van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe samenwerkingen en thema’s en vinden daar de juiste musici bij. Ze toeren regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land.