Foto: Lisanne van Aert

Cabin Fever - theatrale lezing

Lisanne van Aert / Toneelschrijfhuis
zo 15 okt 15:00 - 16:15
  • zo 15 okt
    15:00 - 16:15
    Klein Bellevue

In Cabin Fever besluit Freya, een jonge vrouw met een chronische huidziekte, dat ze haar biologische vader wil ontmoeten. Midden in de nacht huurt ze een huisje in het bos en spreekt ze zijn voicemail in. Als Ed komt opdagen wordt al snel duidelijk dat Freya maar één ding van hem wil weten: hoe leeft hij met de ziekte, die steeds meer van haar huid aanvreet? 

Maar Ed, die explodeerde van geluk toen hij de voicemail hoorde, heeft de ziekte niet. Bang dat Freya hem af zal wijzen en hij terug moet naar zijn geïsoleerde leven, begint hij zichzelf te krabben. Tot zijn huid begint af te bladderen. Tot zijn huid onder de vlekken zit en hij – in ieder geval in Freya’s ogen – ziek is. 

Cabin Fever is een muzikaal bodyhorror-familiedrama over het isolement van chronisch ziek-zijn en controleverlies. Over de vraag: wat is genezing? En welke rol speelt de blik van de ander hierin? 

Credits

schrijver Lisanne van Aert
regie Rebekka Nilsson
schrijfbegeleiding Toneelschrijfhuis en Marijn Lems
lezers Marit HooijschuurDavid Eeles
muziek Marnix Vinkenborg

Meer over de makers

Lisanne van Aert (1993) is schrijver en theatermaker. Ze studeerde in 2017 af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Sindsdien bewandelt ze een eclectisch carrièrepad, waarin ze o.a. schreef over koeien die hun weiland ontgroeid zijn (KASKO), vrouwen met ontploffende hoofden (Tweetakt) en jongens die verdwijnen in de nacht (Sonnevanck). In 2020 ontving ze een werkbijdrage van het Fonds Podiumkunsten en dit jaar van Stichting Amarte Fonds voor Cabin Fever. Je zou kunnen zeggen dat in deze tekst en work in progress al haar intresses samenkomen: exploderende taal, imploderende lichamen en verstikkende systemen. 

Onder de noemer Radicale Gezelligheid maakt ze samen met Lotte Lola Vermeer theater en andere sociaal-artistieke projecten. 

Marit Hooijschuur werd geboren op 28 mei 1993 in het Zaanse dorp Krommenie. In juli 2016 is ze afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens en na haar studie speelde Marit o.a. bij Theatergroep Suburbia, NTGent, het Noord Nederlands Toneel en Orkater / De Nieuwkomers KONVOI. Sinds 2019 is ze verbonden aan Theater Mooi Weer in Rotterdam. Samen met Erasmus Mackenna en Roel Pronk is Marit onderdeel van de driekoppige theatercoöperatie LENZ.

David Eeles (1961) is een acteur van Britse origine. Na zijn studie aan het Rose Bruford College in Londen was hij een aantal jaren werkzaam als acteur bij de Kampnagel Kulturfabrik en het Schauspielhaus te Hamburg. In 1991 verhuisde hij naar Amsterdam. Hij speelde onder meer bij Golden Palace, BonteHond, Keesen&co en Klein Land en is te zien in een verscheidenheid aan films en tv-series.