Harira & Dadels

Mensen Zeggen Dingen x Poetry Circle
za 6 apr en za 22 jun

Breek met ons het vasten! Op 6 april zijn Mensen Zeggen Dingen x Poetry Circle weer in Theater Bellevue, en dit keer met een speciale iftar-editie.

Samen breken we het vasten met harira en dadels – ook als je niet deelneemt aan de Ramadan – en vullen we de avond met verhalen, poëzie en muziek. Op het programma staan niemand minder dan Fatiha Hakime, Rashif El Kaoui, Yousra Benquih, Hosna en Anissa. En natuurlijk nog een muzikale act, die we later zullen onthullen!

Kaarten zijn inclusief de harira en dadels. En heb je behoefte aan spirituele rust vooraf? Daar is een speciale gebedsruimte voor ingericht. 

 

Line-up 6 april

Host: Robbie Wallin is acteur, theatermaker en presentator. Hij is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schrijft en voert vaak zijn eigen shows uit. Hij schreef de show Bakfiets en werkte samen met Buleshkaj aan de productie Godenzonen.  Hij produceert muziek onder de naam Man van de Buurt en treedt op met JOSH&ROBS, een muzikaal duo. Als presentator kun je hem vinden op diverse podia door het hele land, waaronder als vaste presentator van Mensen zegt dingen Late Night in Theater Bellevue.

Fatiha Hakime haar woorden vormen een weerspiegeling van het leven, een manifestatie van haar gedachten, gevoelens en omgeving. Het is voor haar van groot belang dat haar woorden een boodschap overbrengen die niet alleen betekenisvol is voor haarzelf, maar ook voor anderen. Uiteindelijk beschouwt ze het als een doel dat alles buiten haarzelf zou moeten dienen.

Yousra Benfquih is schrijver, dichter en spoken word artiest. Sinds ze in 2017 de txt-on-stage wedstrijd Naft voor Woord won, is ze een vaste waarde op de Vlaamse podia. Haar werk lees je o.a. in Kluger Hans, DW B, de Poëziekrant en De Revisor. In 2019 werd ze geshortlist voor de Joost Zwagerman Essayprijs. In 2021 werd ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab en in 2022 voor Vers van het Mes en Eenzame Avonturen. Yousra behoort tot de vaste auteurs poule van Rekto:Verso en geeft Spoken Word aan de opleiding Writing for Performance van LUCA School of Arts.

Hosna Safa studeerde in 2021 af aan de studie Engels (Radboud Universiteit, Nijmegen). De liefde voor de Engelse taal toont ze in haar gedichten. Daarnaast speelt Hosna graag met code-mixing in haar werk dat vaak gaat over het opgroeien in een biculturele samenleving en de zoektocht naar identiteit.

Anissa is altijd in de weer met als haar voornaamste bezigheden haar opleiding(econometrie), poëzie en daarnaast zoveel mogelijk anders wat haar doet lachen. In verschillende stijlen, verdwaald in metaforen of juist recht door zee geeft poëzie haar de mogelijkheid om de beelden in haar hoofd te controleren en te verwerken wat er allemaal om haar heen gebeurt in plaats van het haar te laten overkomen. Als solisten gaan haar eigenheden samen door het leven, maken haar tot wie ze is en wat ze op papier zet.

 

 

 

 

 

 

Meer over de makers

Een aantal jaar geleden was Spoken Word nog in opkomst, inmiddels wordt het gezien als een van de belangrijkste jonge kunstvormen in het professionele podiumlandschap. Bij Theater Bellevue zie je Spoken Word artiesten die het nú maken in een van de sfeervolste zaaltjes in Amsterdam. 

Mensen Zeggen Dingen - een platform voor poëzie en performance – en Poetry Circle – een landelijk platform voor talentontwikkeling van jonge spoken word artiesten – bundelen hun krachten en woorden. Samen strijken zij dit seizoen vier keer neer bij Klein Bellevue voor een avond vol poëzie, poetry slam, proza, punchlines met een muzikale noot.