Foto: Karin Jonkers

Poles

Guilherme Miotto, Yvonne Smink / Corpo Máquina Society
di 12 dec 20:30 - 21:30
  • di 12 dec
    20:30 - 21:30
    Grote Zaal

Avondvullende solo (60 minuten) voor paaldans-virtuoos Yvonne Smink. Een fontein van bloei en levenslust, van vrouwelijkheid, vrolijkheid en vertrouwen. Met een live soundscape van muzikant/componist Isaac Poels.

For English see below

Yvonne is meervoudig Nederlands Kampioen Paaldansen en boekt ook internationaal veel succes. In POLES onderstreept Miotto Yvonnes ijzersterke techniek maar laat hij vooral ook de blijdschap van haar no-nonsense verschijning stralen. Met haar nuchtere aanpak, vastberadenheid en gezonde blos brengt Yvonne de paaldans in voor ieder voorstelbare zones. Op het scherpst van de snede van persoonlijke ruimte en openbaarheid bezorgt ze ons een onvervalste gewaarwording van lichamelijkheid en intimiteit. In een voor paaldansers ongekende tijdsboog koestert ze ieders zintuiglijkheid en breidt hem uit, zorgzaam en vol overgave.

Recensies
"Met moeiteloze elegantie demonstreert ze hoe ze zich thuis voelt in haar habitat." Theaterkrant
"In POLES gebeurt wat je kunt verwachten" Joost Goutziers

ENG

Full-length solo (60 minutes) for pole dancing virtuoso Yvonne Smink. A fountain of bloom and zest for life, of femininity, joy and confidence. With a live soundscape by musician/composer Isaac Poels.

Pole dancer Yvonne Smink is a multiple champion Dutch pole and is gaining international acclaim. In POLES, Miotto underlines Yvonnes rock-solid technique but above all lets the joy of her no-nonsense appearance shine through. With her down-to-earth approach, determination and healthy blush, Yvonne brings pole dancing into zones imaginable to everyone. On the edge of personal space and openness, she gives us an unadulterated sensation of physicality and intimacy. In a time arc unprece-dented for pole dancers, she nurtures and expands everyone's sensibility. Caring and full of surrender.

Credits

choreografie Guilherme Miotto
performer Yvonne Smink 
muziek en muzikant Isaac Poels
toneelbeeld en kostuums Anne Habermann
lichtontwerp Erik van de Wijdeven, Guilherme Miotto
dramaturg Moos van den Broek
artistiek assistent Varenka Theunynck
instinctive performance coach Merlijn De Meyer Engelbeen

 

Meer over de makers

Corpo Máquina Society werkt vanuit Tilburg en Breda aan professionele voorstellingen voor het theatercircuit, vaak omkaderd met participatieve projecten.

‘In ieder mens schuilt een danser’, zegt choreograaf en artistiek leider Guilherme Miotto. Daarbij heeft hij een fascinatie voor mensen die zich totaal vereenzelvigen met een specifieke vorm van bewegen. Poles is de derde avondvullende voorstelling in een serie solo’s die hij maakt voor obsessieve bewegers. Eerder maakte hij Rise Up (2014) voor wereldkampioen breakdance Menno van Gorp en Ball (2018) voor freestyle voetballer en wereldkampioen groundmoves Nasser El Jackson. In al zijn werk laat Miotto zien dat theatraliteit voor het oprapen ligt in de dingen van de dag en dat iedereen theatrale krachten heeft. "Instinctive Performance", de door hem ontwikkelde aanpak, is hierbij steeds uitgangspunt. 

Zelf danste Miotto bij o.a. Bruno Listopad, Krisztina de Châtel en Emio Greco vóór hij zich bij het Tilburgse gezelschap TRASH begon toe te leggen op het maken van eigen werk. In 2013 maakte hij zijn eerste duet Unpunished met Johnny Lloyd. Voordat hij besloot om zijn werk voortaan zelf te produceren vanuit zijn gezelschap Corpo Máquina Society werkte hij o.a. samen met Korzo en DansBrabant. Kenmerkend voor Miotto is dat hij zijn werk ook in andere vormen dan ‘de voorstelling als af product’ met een publiek deelt.