Foto: Nick Helderman

Saboteurs

Mathieu van de Wijdeven / Productiehuis Theater Rotterdam
wo 22 mei en do 23 mei

In Saboteurs blikt een jonge illusionist terug op zijn leermeester; een mysterieuze overbuurman, geboren aan de andere kant van de oceaan, die hem de kneepjes van het vak bijbracht. Vanachter zijn goocheltafel probeert hij zijn lessen in de praktijk te brengen en de rol die hem is aangeleerd plichtsgetrouw te vervullen. Maar hoe meer hij zich over zijn leermeester herinnert, hoe minder betrouwbaar zijn herinneringen blijken te zijn.

Een theaterstuk over onbetrouwbare vertellers, verbroken beloftes, macht en overmacht. Een magische zoektocht naar manieren om te ontsnappen aan de verhalen die ons zijn aangeleerd om grip te krijgen op de werkelijkheid. Kun je je fundament herzien? En als je erin getraind bent om jezelf altijd door andermans ogen te bekijken, kun je dan nog ontsnappen aan de blik van de ander? Ook als je die ander zelf bent? 

Nagesprek

22 mei

Na afloop van de voorstelling ben je welkom om na te praten over de voorstelling met maker en speler Mathieu van de Wijdeven en schrijver Daphne Huisden. Zij deed zeven jaar onderzoek naar Illusionisme voor haar boek Charlatans, waarmee ze mede aan de basis stond van de voorstelling Saboteurs. Het nagesprek wordt geleid door Xiara Esseboom, lid van de Raad van de Toekomst van Theater Bellevue. 

Credits

makers en spel Mathieu Wijdeven
script Daphne Huisden
productie Productiehuis Theater Rotterdam
eindregisseur Maarten van Hinte (RIGHTABOUTNOW Inc.)
dramaturgie Mathieu Charles
artistiek advies Raoul de Jong
tekstadvies Eva Maria Staal