Het is niet nieuw | Foto: Rosa Quist

Double Bill: Het is niet nieuw / Ondervonden

Geoffrey van der Ven / Daniëlle Zawadi
di 3 okt en wo 4 okt

In deze double bill staan spoken word artiesten Geoffrey van der Ven en Daniëlle Zawadi centraal. Geoffrey belicht de queer geschiedenis van Afrika en Daniëlle onderzoekt welke rituelen nodig zijn om haar verhaal te vertellen.

Het is niet nieuw
Als spoken word artiest en theatermaker vertelt hij de verhalen die te lang ongehoord zijn gebleven. Op dit moment is Geoffrey op tour met zijn solovoorstelling ‘Het is niet nieuw’, waarin hij de queer geschiedenis van Afrika belicht. Eerder won hij de ‘Poet of the Year’ Award bij Queer & Feminist Poetry Awards, was zijn voordracht te horen bij het Eurovisie Song Festival, en trad hij op bij grote bekende podia en events, zoals het Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam Pride en Museum Nacht.

Ondervonden

hoe ontmoet je jezelf?

In 'Ondervonden', de nieuwe ritmische voorstelling van Daniëlle Zawadi, onderzoekt ze op indringende wijze welke rituelen er nodig zijn om haar eigen verhalen te vertellen. Dit informele vervolg op haar debuut voorstelling 'Alstublieft, Zawadi' verkent vragen over wederzijdse toestemming, aan de hand van een natuurkunde experiment, waar deeltjes (wij dus) zichzelf telkens tegenkomen. Hoe onmoet je jezelf, hoe zeg je hallo, en op welke wijze is het gepast om gedag te zeggen? 

Met haar kenmerkende spoken word en de meeslepende percussiemuziek van Kobe Gregoire worden de metaforische verhalen tot leven gebracht.

Credits

Het is niet nieuw
regie Dorothy Blokland
spel Geoffrey van der ven
artistieke begeleiding Lin An Phoa


Ondervonden

regie en spel Daniëlle Zawadi
muziek Kobe Gegroir

Meer over de makers

Geoffrey van der Ven, kijkt met een nieuwsgierig oog naar de wereld. Hij maakt mee, luistert en zet verhalen op tafel. Zijn stukken zijn scherp, kritisch en vaak activistisch. Voordrachten zijn persoonlijk, gebouwd rondom de queer en BIPOC identiteit. Met zijn bruisende energie houdt hij het publiek vast en geeft ze – tussen de stukken door – ruimte om te ademen en te reflecteren.

Daniëlle Zawadi
(1999) is een schrijver en spoken word performer die veelal verhalen vertelt over haar bi-culturele achtergrond en wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie. Haar werk gaat over vriendschap en hoe dat verandert naarmate ze ouder wordt. Ze heeft een eigen platform voor woordkunst opgericht, Het Zwarte Schaap, en heeft verschillende prijzen gewonnen voor haar werk. Met haar theaterdebuut Alstublieft, Zawadi tourde ze door het land. 

www.daniellezawadi.nl
https://www.instagram.com/daniellezawadi/