foto Jona Harnischmacher

Opening This is not a circus

This is not a Circus
vr 1 dec 20:00

Op vrijdag 1 december 2023 opent This is not a circus met De Staat van het Circus om 20.00 uur. 

Deze opening is Engels gesproken. Gratis toegankelijk. Enkel te bezoeken met een kaartje voor CONCRETE door Knot on Hands / TENT.

This opening is English spoken. Free of charge. Only accessible with a ticket for CONCRETE by Knot on Hands / TENT.
For English see below

Jaarlijks wordt een vooraanstaand artiest gevraagd om zijn/haar visie op de staat van het circus met het publiek te delen. Dit jaar is circusmaker en acrobaat Hendrik Van Maele aan het woord.

ENG

Friday December 1th, This is not a circus opens with The State of Circus at 8pm. Each year a leading artist is asked to share his/her vision on the state of the circus with the audience. This year circus maker & acrobat Hendrik Van Maele will share his vision.

Meer over de makers

Sinds zijn vierde heeft Hendrik Van Maele (BE 1995) ontelbare uren doorgebracht met het leren van verschillende disciplines in de plaatselijke circusschool (Cirkus in Beweging). In 2017 studeerde Hendrik af aan de Academy of Circus and Performance Arts (ACAPA) in Nederland waar hij zich voornamelijk richtte op partneracrobatiek. Samen met klasgenoten richtte hij het collectief Familiar Faces op. Zij wonnen de BNG Bank Circusprijs en werden genomineerd als laureaten van het Europese circuslabel Circusnext. Hij speelde in Muur (TENT • Floor van Leeuwen) en Screws van de Vlaamse regisseur Alexander Vantournhout. Met Ways of being ready maakte Hendrik zijn debuut als regisseur. In hetzelfde jaar, 2022, ging zijn partner acrobatische voorstelling 13 Harbinger Road in première.

"Ik word gedreven door de nieuwsgierigheid van het dagelijks leven. Circus biedt mij een kader om deze dagelijkse realiteit te ontrafelen en uit te drukken in een medium dat herkenbaar is voor de buitenwereld."

Tussen 2021-2022 was Hendrik maker bij het Nederlandse TENT en werkte hij tegelijkertijd aan een duet en trio. Tijdens dit makerstraject onderzocht hij de relatie tussen regisseur en performer, circusmaker en beoefenaar. Door de vraag te stellen: "Hoe ziet de circuspraktijk van de toekomst eruit?", zette hij een proces in gang dat vraagt om een herbezinning op de eigen creatieve praktijk, maar ook op de manier waarop circus naar zichzelf kijkt.

This is not a circus

30 nov - 3 dec 2023