Foto: Pro Shots

Godenzonen

Luan Buleshkaj, Robbie Wallin, Guillano Herdigein
zo 18 feb 16:30

Ajax is meer dan een club. Daar zijn Luan, Robbie en Guillano het roerend over eens. De boezemvrienden konden alle drie in de ArenA schitteren, maar kozen het geijkte pad: het theater. 

In Godenzonen praten de rasechte Amsterdammers over hun eerste liefde en dat middels muziek, cabaret, comedy en spoken word. De tragiek van Frank de Boer of de schoonheid van de goal van Zlatan. Alles passeert de revue. Met een lach en een traan.

Recensie

"Luan Buleshkaj, Robbie Wallin en Guillano Herdigein houden onvoorwaardelijk van hun club, maar hebben gelukkig ook genoeg te zeiken." Het Parool

"Het spelplezier, de muzikaliteit en de kritische insteek van de voorstelling overtuigen echter van begin tot eind, waardoor de voorstelling ook voor Ajaxhaters een feestje wordt." (Gezien op Amsterdam Fringe Festival) Theaterkrant

Kijk AJAX - NEC in De Smoeshaan

Om 14:30 uur kun je in ons  theatercafé de wedstrijd AJAX - NEC kijken op groot scherm. Of het nu vuurwerk wordt of niet, de nabeschouwing was nog nooit ze leuk als met Godenzonen in onze Grote Zaal.

Nagesprek 

Na afloop van de voorstelling kun je zowel de wedstrijd als de voorstelling met Luan en Robbie nabespreken in de Speakeasy. 

Credits

tekst en spel Luan Buleshkaj, Robbie Wallin
muziek Guillano Herdigein
regie Soufiane Moussouli

Meer over de makers

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De geboren en getogen Amsterdammer met Kosovaars-Albanese roots maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Luan staat bekend om zijn woordspelingen, taalvondsten, ritme en krachtige voordracht.

Luan was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. In 2018 stond Luan samen met Mensen Zeggen Dingen in een bomvolle tent op Lowlands. In 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam, deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam en trad hij op bij het Wintertuin Curaçao Festival op Curaçao.

Luan was al meerdere malen huisdichter bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen. In 2020 was hij huisdichter bij een wekelijks programma van Pakhuis de Zwijger en won hij met zijn solovoorstelling ‘Leeuwenkind’ de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en de Shaffy Cheque tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 organiseerde hij een week lang een spoken word-festival in Theater Bellevue, trad hij samen op met comedian Soundos El Ahmadi bij het VPRO-programma On Stage en werden hij en zijn compagnon Fouad Lakbir genomineerd voor de Culturele Prijs Noord-Holland 2021