Foto: Clara Hermans

DEEG

Jef Van gestel & Peter Vandemeulebroecke / Feikes Huis / Tuning People
do 8 feb 20:30

In een nagenoeg lege wereld staan twee mannen, met een paar dingen die niet veel meer zijn dan wat ze zijn: een emmer, meel, een tak, een stoel, een tuinslang.

 

DEEG laat de mens zien, die zijn redding vindt in creativiteit, om te overleven in de leegte. DEEG is, na Kadrage, een nieuwe beeldende creatie van Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel op het snijvlak tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. De voorstelling staat of valt niet bij één bepaalde interpretatie en daagt het publiek uit. Het is caleidoscopische beeldenmachine over hoe de mens voortdurend zijn wereld probeert vorm te geven. 

Ze spelen, en hun spelplezier is heerlijk om mee te maken

Theaterkrant

Recensies

“Ze bouwen taferelen die als stillevens mooie beelden opleveren, zoals een hangende takkenbos die in aangeblazen meelrook schittert.” Theaterkrant

“We zien dan toneelbeelden waarin klank en licht een bijna futuristisch wereld oproepen.” ★★★★ De Volkskrant

“Creatief met deeg: Belgisch mime-duo maakt er een losgeslagen bende van.” NRC

“Er is – ook in de opgeroepen beelden – een zweem van lijden en overgave. Dat maakt Deeg veel meer dan een uitzinnig staaltje ‘creatief met deeg’.” De Groene Amsterdammer

Credits

concept creatie, vormgeving, spel Peter Vandemeulebroecke, Jef Van gestel
regie Harm van Geel
spel-coaching Lars Brinkman
geluidsontwerp Ruben Nachtergaele
techniek Janneke Donkersloot
lichtontwerp Elisabeth Kaldeway
dramaturgie Pol Eggermont
regie-assistentie Noah Janssen
productie Feikes Huis, Tuning People

In samenwerking met de Brakke Grond en c o r s o
Met steun van De Vlaamse Gemeenschap en Fonds Podiumkunsten

 

Meer over de makers

Het theaterwerk van Jef Van gestel & Peter Vandemeulebroecke is als een mentale speeltuin waar de kijker in zijn associatie vrij wordt gelaten. De voor­stellingen zijn fysiek en beeldend, hebben een speels karakter, zijn gevoelig, doorspekt met absurde humor en zoeken grenzen op. Vervreem­den­de poëzie en een ongetemde fantasie zijn ken­merkend voor de stijl.