foto Raymond van Mil

Brabanders in Amsterdam

Marijn Vissers met muziek van Gijs Leegwater & Tom de Jong
Mezrab in Bellevue
vr 29 dec 20:30 - 22:00
  • vr 29 dec
    20:30 - 22:00
    Pay What You Can
    Grote Zaal

Levensverhalen van een Brabander met hart voor de mens. 

Diny gaat in 1948 in Amsterdam werken. Een wereld van verschil met waar ze vandaan komt. Ze raakt in de ban van Amsterdam. Maar helaas moet ze terug naar Brabant. Haar kinderen horen haar verhalen over het mooie spannende Amsterdam. En een van haar kinderen besluit begin jaren ‘80 naar Amsterdam te verhuizen. Hij komt daar in contact met de onderwereld en leert Amsterdam op een heel andere manier kennen… 

Voor deze vertelling van Marijn wordt je verwelkomd met een kort verhaal over thuis door een van de Mezrab hosts. 

Samen eten
dagelijks vanaf 18:00 uur

Net als bij The Chosen Family Show ho ho vorig jaar kun je tussen het middag- en het avondprogramma aanschuiven aan lange tafels in de foyer of in De Smoeshaan om gezamenlijk te eten. Ieder avond koken de koks van De Smoeshaan een heerlijk vegetarisch voor - en hoofdgerecht. De kosten voor dit menu zijn € 15,-. Drankjes bestel je gewoon aan de bar en bijbestellen van een nagerecht is op de avond zelf ook mogelijk. Je bent vanaf 18:00 uur welkom. Een plekje reserveren aan tafel kan direct via de link ieronder of via een pop-up bij het bestellen van kaartjes.  

Like last year with The Chosen Family Show ho ho, between the shows in the afternoon and evening you're invited to join a cosy dinner together, seated at long tables in the foyer and De Smoeshaan. Each night the cooks from De Smoeshaan prepare a tasty, vegetarian starter en main course. You only pay € 15, - for this menu. Feel free to order your drinks at the bar. And if you'd like a desert you can order this seperately on the evening itself. To reserve a seat at the table you just keep an eye on the pop-up while you order your tickets for a show. 

Menu

Vr 29
Venkelsoep
Paddestoelenrisotto met (vegan)kaas

boek direct

Meer over de makers

Marijn Vissers was al als kind een verhalenverteller. Hij had grootse fantasieën en dat hielp hem door zijn jonge jaren heen. Hij werd als kind en later als jongere enorm gepest. Maar door zijn fantasie zag hij het leven zeker niet somber in. Alle kleine gebeurtenissen werden grootse verhalen. Een kracht die hij tot op vandaag gebruikt in zijn verhalen. Hij werkte onder meer in de horeca en psychiatrische zorg. Wat hij ook doet, hij werkt altijd met mensen en het liefst met mensen aan de rand van de samenleving. Zo heeft hij o.a. Stichting Theater Battle opgericht die improvisatie toneel en storytelling gebruikt om mensen te laten ervaren dat ze echt iets te vertellen hebben.

Gijs Leegwater: vijf jaar geleden werd Gijs Leegwater op slag verliefd op de accordeon, en sindsdien speelt hij zo vaak mogelijk op vele verschillende plekken. Zo speelt hij in veilinghuizen, stoomgemalen, verzorgingstehuizen, bij verjaardagen, langs wandelroutes, of op straat in Amsterdam. Ook speelt hij maandelijks meezingers in Café 't Mandje op de Zeedijk, en is hij te zien als Franse accordeonist in de Amerikaanse TV-serie Documentary Now!.

Tom de Jong: Tom is al vele jaren acteur, zanger en stemacteur en speelde in binnen- en buitenlandse TV series, films en theaterproducties. Zijn laatste grote wapenfeit is een hoofdrol als General De Witt in de HBO TV serie GRISSE (2018), die wereldwijd is te zien. Na in vele bands gezeten te hebben (new wave, rock) omarmde Tom het betere Nederlandstalige lied en leerde Shaffy goed kennen in de laatste 5 jaar van diens leven. Met zijn nummers en bewerkingen ervan treed hij op in zorgcentra, op feesten of op uitnodiging.