foto Lisa Brammer

Bakermatje

Fien de Smet / Luca Bötzel / De Warme Winkel
Theatrale lezing
zo 21 jan 15:00
  • zo 21 jan
    15:00
    Klein Bellevue

Theater Bellevue organiseert regelmatig openbare lezingen van nieuwe theaterteksten. Geen pretenties en afleiding, puur het verhaal, de woordkunst en het stemgebruik van ervaren acteurs in een intieme setting. Een fijn recept voor liefhebbers van taal en toneelteksten. Dit keer: Bakermatje van Fien de Smet, gelezen door Luca Bötzel.

Bakermatje is een toneelstuk over een zwangere Westerse vrouw die denkt dat ze negen van de tien plagen van Egypte al heeft overleefd. Langs de oevers van de altijd vruchtbare Nijl overdenkt ze haar creatie (een ongelukje) en de offers die ze zal moeten doen. Hoe moet ze zich daartoe verhouden post seksuele revolutie waarbij iedereen een mening heeft over goed en kwaad? Is kinderen krijgen een keuze of een oorzakelijk gevolg van geslachtsgemeenschap? Bakermatje brengt ons dichtbij een scheppingsverhaal, maar niet die van de Bijbel.

Credits

tekst Fien de Smet
spel Luca Bötzel 

Meer over de makers

Fien de Smet (1997) is toneelschrijver en kunstenaar. In haar werk staat de macht van de taal centraal. De taal is voor haar een voedingsbodem voor zowel wrok als hartstocht. Ze heeft een fascinatie voor hoe verhalen en kennis worden overgedragen van generatie op generatie. Met ritmische en ongepolijste teksten zoekt Fien in haar fictie naar de waarheid.