Future Narrative Bootcamp

Theater Bellevue
zo 21 apr 15:00 - 17:00
  • zo 21 apr
    15:00 - 17:00
    Klein Bellevue

Bij Bellevue zetten we ons keihard in voor nieuwe verhalen, maar het gaat niet hard genoeg. Tijd voor de overdrive! Voor (opkomende) theaterschrijvers, makers en dramaturgen organiseren we de komende maanden drie Future Labs. Ze vormen een diepe duik in queer-ecology en posthumanistische en eco-feministiche schrijf-, kunst- en leefpraktijken.

Posthumanistisch denken en schrijven is een kwestie van oefening. De eerste Future Lab wordt een bootcamp voor Future Narratives. En we hebben een paar uitdagende trainers voor je uitgezocht. 

De eerste trainer van vandaag is Jessica den Outer, een nationale voorvechter van rechten voor de natuur. Hoe slechten zij en haar beweging de muren die er worden opgeworpen? Welke willen ze afbreken en heb jij ideeën om te helpen? 

De tweede trainer is Sammia Elbakry, die aan de Vrije Universiteit promoveert in het ruimte-recht. Wat willen we mensen en mogendheden toestaan of verbieden in- en out-of-orbit? Sammia legt haar space-law kwesties voor en is benieuwd naar jouw antwoorden. 

Voor de cooling-down zorgt theatermaker Anne Hofstra. Zij leefde enkele maanden samen met kippen, om uiteindelijk haar voorstelling KIP te kunnen maken: de eerste voorstelling waarin mensen optraden voor kippen. Zij vertelt hierover.

Na afloop zijn er drankjes.