foto Mark Engelen

Mijn vlakke land

Jan Jaap van der Wal
Try out
do 26 sep - zo 29 sep

In 2015 verloor Jan Jaap van der Wal zijn hart aan een ander land: België. De inmiddels erkende vreemdeling woont in Vlaanderen en maakt daar shows in het theater en op TV. Maar je roots kun je niet verloochenen, dus keert Jan Jaap dit seizoen terug naar de Nederlandse theaters. 

Vanaf de kathedraal van Antwerpen kun je met schoon weer Nederland zien liggen...met de blik van een buitenstaander zie je de dingen weer net anders. Wat kunnen de 'Ollanders' leren van de Vlamingen? En andersom? Want de Hollandse duidelijkheid en directheid worden soms gemist.

In Vlaanderen zouden ze zeggen: "Ja, awel, ’t zou leuk zijn als u misschien, maar zie maar hoor, allez naar de show van Jan Jaap komt kijken eventueel." Op z'n Hollands zeggen wij: Jan Jaap van der Wal is terug met zijn nieuwe show Mijn vlakke land en daar moet je bij zijn!

Meer over de makers

Al sinds 1997 treedt Jan Jaap van der Wal op als comedian. Hij maakte 14 succesvolle theaterprogramma's en treedt zowel op in Nederland als in Vlaanderen. Daarnaast verschijnt hij op tv als vaste teamcaptain bij het programma Dit was het Nieuws en is hij een vast jurylid bij De Slimste Mens ter Wereld.