foto Jaap Strijker

De Vierde Macht

Firma Mes
wo 2 okt en do 3 okt

Het Toeslagenschandaal... Groningen... Sywert... Nederland is in vertrouwenscrisis. Wat is het beste antwoord op al dat groeiende wantrouwen? Hoe gaat de overheid dit oplossen? Drie Rijksambtenaren trekken het land in om, volledig transparant, via open gesprekken met de burger, tot wederzijds vertrouwen te komen. 

De Vierde Macht duikt in de verstoorde verhouding tussen overheid en samenleving. Tussen Den Haag en ‘Nederland’. Tussen ambtenaar en burger. Zij die in hoge torens beleid en wetten maken die wij allemaal zullen moeten naleven… Wat kunnen ambtenaren de burgers in ‘real life’ bieden? En wat kunnen zij terug verwachten? 

Komisch, wrang, licht absurdistisch en op basis van gedegen research: dit is de nieuwste documentaire voorstelling van Haags theatercollectief Firma MES, bekend van Rishi en De Onaantastbaren.

Een eerdere versie van De Vierde Macht was te zien in het ministerie van OCW en volledig uitverkocht. Deze ‘on tour’ versie is aangepast voor de theaters en nieuw van vorm en inhoud.

De Vierde Macht is brandend actueel theater over de verborgen wereld van de ambtenarij.

de Volkskrant

“Over de minister als ‘god’ en de burger als doodeng wezen: gaat dat zien!” Columnist Sheila Sitalsing

Credits

concept Firma MES
tekst Jannemieke Caspers, Firma MES
regie Thomas Schoots
spel Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers of Lindertje Mans, Tommie Kinneging, Ozan Aydogan
geluidsontwerp Kaspar Schellingerhout
kostuum Akelei Loos