foto Janneke Boeijnk

VROUWEJAARS

Yora Rienstra & Teddy Tops
di 17 dec en wo 18 dec

Na het succes van de Vrouwejaars 2023 waarbij allerlei vrouwelijke artiesten in uitverkochte zalen hun blik op de actualiteit gaven zijn Yora Rienstra en Teddy Tops terug in het theater met de Vrouwejaars 2024! Met een nieuwe editie en met gloednieuw materiaal.

De oudejaarsconference is een traditie die begonnen is in 1954 door Wim Kan. Daarna heeft die traditie zich voortgezet. Ook wij, Yora Rienstra en Teddy Tops, weten niet beter dan dat we elk jaar op 31 december met het gezin voor de tv zaten en keken naar een man in een pak of met bretels aan die ons zijn kijk gaf op het afgelopen jaar.

Inmiddels zijn we in 2024 aanbeland en vinden we dat het weer tijd is voor een Vrouwejaars. In deze shows geven vrouwen uit verschillende hoeken in Spoken Word, Comedy, Zang, Columns en Acts hun blik op deze tijd en het jaar 2024! In grote en kleine onderwerpen. De actualiteit door de ogen van vrouwen gehost door Yora en Teddy. Iedereen is welkom!

Op18 december zullen er filmopnames zijn. 

Line-up 2024

Kiki Schippers
Katinka Polderman
Vera van Zelm
Janneke de Bijl 
Roziena Salihu
Asmae Amaddaou 

Credits

met Yora Rienstra, Teddy Tops en een selectie uit o.a. Kim Schuddeboom, Lotte Velvet, Maartje en Kine, Marie Koet, Kiki Schippers, Celine Schrama, Malou Holshuijsen, Vera van Zelm, Sandy Bosmans, Wina Ricardo, Asmae Ammadaou, Vera Marijt

Meer over de makers

Yora Rienstra is cabaretiere en programmamaker. Ze studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2009 won ze de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Hierna maakte ze achtereenvolgend zes solo voorstellingen. Daarnaast was ze vaste presentator van het BNN Vara tv programma Rambam. Ook had ze haar eigen kleinkunstradio programma op Radio 2. Sinds drie jaar maakt en presenteert Yora docu series bij de VPRO waaronder Half Holland Dakloos over de woningcrisis. Sinds 2024 is ze vaste columnist bij de Nieuws BV op radio 1.

Teddy Tops is programmamaker en cultuurjournalist. Ze presenteert het VPRO-programma Een Uur Cultuur, is artistiek leider van Mensen Zeggen Dingen, het spoken word platform van Nederland, Belgie en op Curaçao. Ze maakt programma’s en MC’t bij o.a. Oerol, Lowlands en Theaterfestival Boulevard. Momenteel schrijft ze ook aan een debuutroman bij Nijgh & Van Ditmar.