Op zaterdag 22 juni, na afloop van haar voorstelling ROOF, ontving Maxine Palit de Jongh het TheaterTekstTalent Stipendium 2024 uitgereikt van het Cultuurfonds en Fonds De Versterking. Maxine Palit de Jongh ontvangt de schrijfprijs voor haar plan met de tekst Een lichaam dat van mij is.  

“Met het plan voor de nieuwe tekst 'Een lichaam dat van mij is' creëert Maxine Palit de Jongh een poëtische toneeltekst waarin een taal wordt gegeven aan de Aziatische cultuur. In de theatertekst worden verschillende verteltradities gecombineerd, die nog weinig in het Nederlands theater te zien zijn. De jury is enthousiast over de gelaagdheid in zowel het conflict als de personages, en noemt de tekst intelligent en weldoordacht." 

(uit het juryrapport TheaterTekstTalent Stipendium 2024). 

Het TheaterTekstTalent Stipendium is een initiatief van Fonds De Versterking in samenwerking met het Cultuurfonds. Het heeft als doel om toneelschrijvers te ondersteunen in het schrijven en opvoeren van nieuwe theaterteksten. De winnende toneelschrijver ontvangt een werkbeurs van 12.500 euro om het schrijfplan uit te werken tot een nieuwe theatertekst, 2.500 euro voor een tussentijdse presentatie of coaching, en 20.000 euro als startbijdrage bij de productie van het stuk.

ROOF nog te zien t/m 30 juni

Tot en met zondag 30 juni is ROOF te zien als lunchtheatervoorstelling in Theater Bellevue. Deze coproductie van Likeminds en Theater Bellevue in regie van Ada Ozdogan is een magisch realistische voorstelling over de vragen rondom koloniale roofkunst in Nederland. 

Op zondag 23 juni is er na afloop van de voorstelling een nagesprek met Gert-Jan van den Bergh, specialist in kunstrecht, en Wayne Modest - inhoudelijk Directeur van het Wereldmuseum - . Zaterdag 29 juni is er een inleiding speciaal voor theaterliefhebbers met een visuele berperking.

ROOF

ROOF

Maxine Palit de Jongh, Ada Ozdogan / Likeminds / Theater Bellevue

KETI KOTI 2024
do 6 jun - zo 30 jun